SaPKo voitti maalintekokilpailun Lempäälässä – Voitolla pässipaidat vankensivat asemaansa sarjakakkosena

Mikko Lahtelan ja Joona Monton ketjut olivat vahvalla pelipäällä. Roope Urpolahti veti pidemmän korren Ukko-Pekka Luukkosesta maalivahtien taistossa.

Antti Varonen

Kasper Elo on löytänyt maalijyvän Mikko Lahtelan ja Niklas Salon rinnalla. Lempäälässä syntyi kauden viides täysosuma.
Kasper Elo on löytänyt maalijyvän Mikko Lahtelan ja Niklas Salon rinnalla. Lempäälässä syntyi kauden viides täysosuma.

SaPKolla oli perjantaina Lempäälässä mainio tilaisuus vankistaa sarjataulukon kakkostilaansa ja repiä eroa neljäntenä olevaan LeKiin ja sen joukkue teki.
Vauhdikkaassa hurlumhei-kamppailussa herkuteltiin peräti kymmenellä maalilla. Kun SaPKo teki niistä kuusi, niin ottelun loppunumerot olivat pässipaidoille 4—6 (1—3, 1—2, 2—1).

Kun Kiekko-Vantaa karahti kotonaan Kokkolan Hermekseen, on SaPKon ero kolmostilaan neljä pistettä.

Lempäälään on Savonlinnasta pitkä matka, mutta bussijaloista ei ollut tällä kertaa vierailla tietoakaan. SaPKo aloitti ottelun vahvasti ja meni kahden maalin johtoon jo reilun kolmen minuutin pelaamisen jälkeen.

Kaukalossa hurjasteltiin kovalla vauhdilla päästä päähän ja pässipaidat pitivät kiinni johtoasemastaan, vaikka kolmen ottelun tappioputkea katkaisemaan tullut LeKi sinnittelikin mukana maalin ja kahden päässä.

— Ei tästä ihan täysiä pisteitä voi joukkueelle voitosta huolimatta antaa. Johtoasemassa pelaaminen on ollut meille koko kauden ajan vaikeaa ja tuntuu, että emme opi sitä koskaan. Kun kiekko on hallussa ei pelata yksinkertaisesti, vaan yritetään ihmeellisyyksiä, päävalmentaja Pasi Räsänen sadatteli, mutta oli toki tyytyväinen täyteen pistepottiin aina vaikeasta Lempäälän pienestä kaukalosta.

Antti Varonen

Mikko Lahtela (kesk.) iski ahneesti kiinni maalin edessä pyörineisiin irtokiekkoihin.

Valmentajan kanssa samoissa ajatuksissa oli erinomaisen ottelun pelannut ja kaksi maalia maalin edestä punnertanut Mikko Lahtela, joka Niklas Salon (0+3) ja Kasper Elon (1+1) kanssa loi tilanteita liukuhihnalta.

— Kaikenlaistahan tuossa ottelussa tapahtui. Kolme pistettä on tietysti hyvä juttu, mutta omiin menneet neljä maalia oli huono suoritus. Meille tulee liikaa huonoja hetkiä johtoasemassa. Ehkä se on mielen heikkoutta, kun ei oikein osata johtoasemassa pelata, Lahtela tuumaili.

Lahtelan johtaman ykkösvitjan lisäksi myös kakkosketju oli pelipäällä. Kapteeni Joona Monto keräsi tehot 2+1, Kasper Piitulainen 1+2 ja Kalle Saramäki 0+2.

Maalivahtien taistossa SaPKon Roope Urpolahti veti pidemmän korren Ukko-Pekka Luukkosesta, joka edellisenä iltana oli tehnyt liigadebyyttinsä HPK-paidassa tappio-ottelussa KooKoota vastaan. Talvisalossa Luukkonen oli SaPKolle lähes ohittamaton, mutta Lempäälässä Buffalo Sabresin varaus ei vastaavalla tasolla pystynyt pelaamaan.

Pelitahti jatkuu kiivaana, sillä jo lauantai-iltana SaPKo kohtaa Talvisalossa Jokipojat, joka häivi perjantaina kotonaan IPK:lle 3—5. Ottelu alkaa klo 17.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.