Linnanneitokierrokselle lämmitellään laviksen ja jumpan tahtiin

Ensi viikon torstaina lenkkeillään 22. Linnanneitokierros tutuissa maisemissa.

Petri Vanhanen

Tuki- ja liikuntaelimien sairaudet aiheuttavat paljon työkyvyttömyyttä.
Tuki- ja liikuntaelimien sairaudet aiheuttavat paljon työkyvyttömyyttä.

Ensi torstaina lenkkeillään kävellen tai juosten Savonlinnan keskustassa Linnanneitokierroksen tahdissa.

22. kertaa järjestettävässä Etelä-Savon Liikunnan kuntoilutapahtumassa kierretään tutuissa maisemissa ja valittavana on noin viiden ja yhdeksän kilometrin lenkit.

Alkulämmittelyt tehdään viime vuosina hittilajiksi nousseen laviksen eli lavatanssijumpan tahtiin puolen tunnin verran, jonka jälkeen jumpataan Easyfitin kanssa. Lähtö tapahtuu torilta kello 18.

Kansainvälistä väriä tapahtumaan tuo Villages on move Baltic -hankkeen kiertue. EsLi on XAMK:n parterina VOMB:ssa, joka tukee terveyttä edistävän liikunnan kehittämisprojekteja erityisesti maaseudulla. Mukana hankkeessa ovat Suomen lisäksi Tanska ja kaikki Baltian maat.

Hankkeen pisteeellä esitellään ideakilpailun kautta tulleita aktiviteetteja.

Tällä kertaa ei osallistujille jaeta t-paitoja, vaan heijastinhenkselit. Pinkkiväri löytyy kuitenkin yksityiskohdista. Lisäksi jokainen osallistuja saa lahjakortin InBody-kehonkoostumusmittaukseen

EsLin Liisa Haikonen kertoo, että tapahtumaan odotetaan edellisten vuosien tapaan noin 500—600 osallistujaa.

— Nyt reilu viikko ennen tapahtumaa osallistujia on ilmoittautunut noin 300. Uskon kuitenkin, että kelit ovat meidän puolella ja mukaan tulee varmasti vielä viime hetkillä hyvin porukkaa, hän kertoo.

Linnanneitokierros, kuntoilutapahtuma Savonlinnan keskustassa torstaina 17. toukokuuta kello 17.15 alkaen. Lähtö torilta kello 18. Tapahtumaan voi ilmoittautua netissä tai Savonlinnan Sokoksen tai Prisman infopisteessä.