St Michel -ajo viivästyy radan pettämisen vuoksi - rataa korjataan

Radassa havaittiin reikä juuri ennen päälähtöä.

Ville Niskanen

Raviradan tallikaarteessa havaittiin reikä.
Raviradan tallikaarteessa havaittiin reikä.

Mikkelin ravivuoden odotettu kohokohta St Michel –ajo sai erikoisen käänteen. Lähtöauto oli valmiina, kun lähtöön oli aikaa yksi minuutti, kunnes kaviouran tallikaarteessa havaittiin paikkausta vaativa kohta. Korjaustyöt viivästyttivät lähtöä ensin muutamilla minuuteilla, mutta valjakot ohjattiin sittemmin takaisin varikkoalueelle.

Lähtö ajetaan, kunhan reikä on paikattu.

Ennen paikkaustaukoa radalla pidettiin hyvää vauhtia.

Kylmäveristen St Michel Tammatähti tarjosi jo esimakua kuningatarkilvasta. Hyvältä lähtöpaikalta matkaan lähtenyt Akaasia päästi hetkeksi eteensä Carmelan, mutta otti johtopaikan uudelleen haltuunsa. Sen jälkeen keulahevonen ei enää vaihtunut, vaikka hallitseva ravikuningatar Saaga S vielä maalisuoralla lujan haasteen heittikin.

Kurikkalaisen Ari Oja-Nisulan valmentaman ja omistaman tamman voittoaika tasaisen kovaavauhtisen juoksun päätteeksi oli 1.20,4. Jotain matkavauhdista kertoo se, että peräti seitsemän hevosta paransi ennätystään. Akaasian ja Saaga S:n ajat sivusivat omia ennätyksiä.

— Alussa oli tarkoitus, ettei lähdetä liian lujaa. Kyllä tammalla oli koko ajan ote voitosta, vaikka rinnalle tultiinkin. Kovaa olisi menty, jos olisi tarvittu, jutteli ohjastaja Hannu Hietanen.

Nelivuotiaiden Eugen Pylvänäisen Muistoajo oli Juupajoen Pekka Mäkelän juhlaa. Mäkelän valmentama ja Mika Forssin ohjastama MAS Archie kiri parhaiten maalisuoralla, kun tasaisen kovaa vauhtia joukkoa vetänyt Star To Be Loved ei pystynyt vastaamaan.

MAS Archien kasvattaja on Martti Ala-Seppälän MAS Breeding, joka jatkaa Kemppi-tallin kunniakkaita perinteitä. Voitto oli oriin kauden ensimmäinen. Voittoaika 1.11,4 oli Mikkelin nelivuotiskilpailun historian toiseksi paras. Elian Webin kilpailuennätys jäi kahden kymmenyksen päähän.

— Hevosella ei ole ollut kiirekään olla kunnossa. Mielestäni se voitti tänään näytöstyyliin. Se tulee vielä paremmaksi, Mäkelä kertoi.

Mäkelä on menestynyt Mikkelissä ennenkin. Parhaiten hänet muistettaneen vuodelta 1993, jolloin Mäkelän valmentama Smooth Blend voitti St Michelin silloisella maailmanennätysajalla 1.10,9. Star To Be Loved kesti toiseksi ennen Empire Sharkia ja Ruotsin-vierasta Hillmania.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.