Lähes neljä kautta vain yksittäisiä pelejä vieraalla pelipaikalla pelannut Ilkka Sairanen nauttii paluusta tuttuun yleispelaajan rooliin — "Kun jotain päättää, niin se on silloin itsestäänselvyys, että se tehdään loppuun asti"

East Volleyn Ilkka Sairanen tekee vahvaa paluuta lentopallokentille neljän rikkonaisen kauden jälkeen. Halu pelata on niin kova, että kaikki mahdollinen tehdään sen eteen.

Soila Puurtinen

East Volleyn Ilkka Sairasen lyöntikäsi alkaa pikku hiljaa löytää voimaansa.
East Volleyn Ilkka Sairasen lyöntikäsi alkaa pikku hiljaa löytää voimaansa.

Ilkka Sairasella on takanaan pitkät neljä vuotta. Tuon ajan East Volleyn yleispelaaja on kärsinyt enemmän tai vähemmän olkapäävaivoista, jotka ovat estäneet häntä pelaamasta omalla luottopaikallaan. Noihin vuosiin on kuulunut muun muassa kolme leikkausta.

Vuosi 2020 on ollut kuitenkin hänelle suotuisa. Lauantaina Sairanen pelasi kauden kolmannen pelinsä tutulla yleispelaajan paikalla East Volleyn riveissä, kun Pielaveden Sampo kaatui lentopallon miesten 1-sarjassa Savonlinnan liikuntahallilla suoraan kolmessa erää pistein 25—18, 25—16, 27—25.

— Tällä paikalla pelaaminen on alkanut oikeasti tuntumaan pelaamiselta. Tämä on oikeastaan ainoa paikka, jossa tämän lajin pelaaminen kiinnostaa. Muualla ei hirveästi innosta, Sairanen naurahti voittoisan ottelun päätteeksi.

Neljän kauden aikana Sairanen oli pelaamatta lähes kaksi vuotta muutamia yksittäisiä pelejä lukuunottomatta.

Nyt vammat näyttäisi olevan takanapäin ja edellisestä leikkauksestakin on jo kulunut reilu vuosi. Pieniä tuntemuksia leikatussa olkapäässä vieläkin on, mutta Sairasen mukaan ei mitään normaalia poikkeavaa.

Soila Puurtinen

5741524.jpg

Sairasen toipumisprosessi on ollut pitkä, ja siltä ne myös hänestä tuntuivatkin.

Luotto paluuseen pelikentille oli kuitenkin kova.

— Kun jotain päättää, niin se on silloin itsestäänselvyys, että se tehdään loppuun asti. Lentopallon pelaaminen on niin tärkeää, ettei yhtään kiveä ei voi jättää kääntämättä. Teen kaiken mahdollisen, että pystyn jatkamaan, hän toteaa varmasti.

Yleispelaajan paikalla pelaaminen on alkanut oikeasti tuntumaan pelaamiselta. — Ilkka Sairanen

Sairasella on kevääseen vain yksi henkilökohtainen tavoite: Päästä täyteen kuntoon.

Lauantaina Sampoa vastaan Sairanen East Volleyn avauskuusikkoon ja pelasi yleispelaajan paikalla varman ottelun.

— Torjuntapisteitä ei tullut yhtään, ja niitä pitäisi kyllä saada, hän pohti omaa peliään.

Soila Puurtinen

5741503.jpg

Lauantai oli hyvä päivä koko East Volleyn joukkueelle. East Volley ja Sampo kamppailevat samoista sijoista sarjataulukossa, joten etukäteen odotettiin tasaista ottelua.

East Volley oli kuitenkin niskan päällä lähes koko ottelun, vaikkakin ottelun ratkaisu nähtiin vasta jatkopalloilla.

Savonlinnalaisten valmentajakaksikko Jaakko Hakulinen ja Antti Pölönen olivat erityisen tyytyväisiä joukkueensa tasaisiin otteisiin.

— Kaksi ensimmäistä erää olivat oikeastaan meiltä tavallisia eriä, joita olemme pelanneet lähes joka pelissä. Tällä kertaa saimme tason pidettyä myös kolmanteen erään, Pölönen myhäili.

—  Tämä oli tavallaan jo kolmen pisteen peli, vaikka ei tämä ratkaise vielä tässä vaiheessa kautta mitään. Tällä paransimme asemaamme kuitenkin tulevaisuutta ajatellen.

Soila Puurtinen

5741512.jpg

Sampo ja East Volley ovat tuttuja toisilleen jo viime kaudelta, ja sen myötä savonlinnalaisille oli jo ennen peliä tiedossa mitä tehdään torjunnoissa sekä puolustuspaikoissa.

— Ne toimikin todella hyvin, ja napsimme kovien lyöntien puolustuksia todella hyvin, Hakulinen kehui.

Myös East Volleyn hakkuripelaaminen alkaa löytää uomiaan, ja lauantaina pelannut Tuomas Tervonen iski 13 hyökkäyspistettä.

— Olemme tehneet pieniä muutoksia esimerkiksi passitempoon, ja ne näyttäisivät tuottavan tulosta, Hakulinen jatkoi.

East Volley pelaa Savonlinnassa myös ensi viikonloppuna, kun samoista sijoista kamppaileva Rantaperkiön Isku saapuu sen vieraaksi.