East Volleyn kiri ei riittänyt 2-sarjan kärkikamppailussa Sampoa vastaan, PaU nollattiin Mikkelissä

Savonlinnalaisille kirvelevä tappio liigajyriä vilisevää Sampoa vastaan.

Soila Puurtinen

East Volleyn Eetu Kautonen venyttämässä torjuntaan.
East Volleyn Eetu Kautonen venyttämässä torjuntaan.

East Volley kärsi lentopallon miesten 2-sarjassa kirvelevän tappion jatkosarjalohkoa johtavalle Pielaveden Sammolle lauantaina OKL-hallissa. Viisieräinen kamppailu päättyi vieraiden voittoon 2—3 (21-25, 30—32, 25—19, 25—20, 9—15).

Ottelu jätti East Volleyn valmentajalle Jaakko Hakuliselle kaksijakoiset tunnelmat.

— Meiltä oli muutama tosi hyvä erä, ja tämä olisi ollut ihan voitettava peli. Täytyy kuitenkin sanoa, että tämä oli 2-sarjan peliksi helkkarin laadukas.

Rutinoitunut Sampo vei kaksi ensimmäistä erää, mutta sen jälkeen kotijoukkue löysi kirivaihteen ja venytti ratkaisun viidenteen erään. Siellä Sampo ei enää antanut yllättää itseään.

Taistelusta huolimatta tappio jäi kaivelemaan.

Soila Puurtinen

Taavi Tuominen verkolla.
Taavi Tuominen verkolla.

Soila Puurtinen

Sampoa valmentaa savonlinnalaisillekin tuttu Sergei Ivanov.
Sampoa valmentaa savonlinnalaisillekin tuttu Sergei Ivanov.

— Puolustuspeli oli hyvää, mutta ajoittain tulee vielä etenkin parin ensimmäisen erän aikana liikaa sellaisia aivopieruja syöttö- ja torjuntapelissä, jotka ratkaisevat näitä kovia pelejä, Hakulinen arvioi.

Hän oli kuitenkin ylpeä siitä, että East laittoi parhaalla rosterillaan pelaavan Sammon tiukoille. Pielaveden ylpeyden riveissä pelaa muun muassa Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkueen kantava voima Ilja Ivanov, joka on valmentaja Sergei Ivanovin poika.

— Siellä on myös paljon vanhoja ja vähemmän vanhojakin liigajätkiä mukana. Otimme kuitenkin heiltä yhden tärkeän pisteen, Hakulinen sanoi.

Sampo on lohkon kärjessä tasapistein Karpaasien kanssa, ja Eastikin on vain pisteen kaksikkoa perässä ottelun enemmän pelanneena. Hakulinen uskoo kuitenkin, ettei kukaan enää vie Sammolta lohkovoittoa.

— Tämä piste on ehdottoman tärkeä kakkossijakamppailussa. Sovimme jätkien kanssa, että nollataan tämä ja otetaan huomenna kovemmalla aggrella kolme pistettä Mikkeliltä.

East Volley—Passarit pelataan huomenna kello 16 alkaen OKL-hallilla.

PaU:lle tappio Mikkelistä

Parikkalan Urheilijat hävisi lauantaisen vierasottelunsa juuri Mikkelin Passareita vastaan 3—0 (25—22, 25—19, 25—21).

— Omassa pelissä huonoa oli aloitussyöttö ja puolustuspeli, sanoo PaU:n pelaajavalmentaja Sami Muukkonen.

Hyvää hän löysi sen sijaan joukkueen hyökkäyspelaamisesta. Viimeisenä kantona parikkalalaisten kaskessa oli Muukkosen mukaan tuomaripeli.

— Kärsimme siitä aika paljon. Toisaalta jos olisimme pelanneet huippupelin ja hävinneet, tuomaripeli olisi potuttanut vielä enemmän. Nyt kuitenkin aiheutimme tämän itse.

Toiseksi viimeisenä sarjassa oleva PaU kohtaa huomenna vieraissa Karpaasit.

Luetuimmat

Kommentoidut