Lentopallon paikallisherruus jaossa lauantaina — Paineeton PaU iskee East Volleyn kimppuun OKL-hallissa

Viime kaudella naapurukset väänsivät viiden erän kamppailuja, mutta tällä kaudella savonlinnalaiset ovat olleet niskan päällä. Runkosarjassa East haki Parikkalasta pisteet 0—3-voitolla ja OKL-hallissa peli päättyi kotijoukkueen 3—1-voittoon.

Soila Puurtinen

East Volley ja PaU kamppailevat taas kaksin käsin voitosta lauantaina Savonlinnan OKL-hallissa.
East Volley ja PaU kamppailevat taas kaksin käsin voitosta lauantaina Savonlinnan OKL-hallissa.

Lauantaina Savonlinnan OKL-hallissa on jälleen tunnelmaa ja ekstralatausta kun East Volley ja Parikkalan Urheilijat iskevät yhteen lentopallon miesten 2-sarjan ylemmässä jatkosarjassa.

Viime kaudella naapurukset väänsivät viiden erän kamppailuja, mutta tällä kaudella savonlinnalaiset ovat olleet niskan päällä. Runkosarjassa East haki Parikkalasta pisteet 0—3-voitolla ja OKL-hallissa peli päättyi kotijoukkueen 3—1-voittoon.

Yläjatkosarjassa East on kakkosena kymmenellä pisteellä. PaU puolestaan on kahdeksan joukkueen lohkossa peränpitäjänä kaksi pistettä keränneenä.

East Volleyn pelaajavalmentaja Jaakko Hakulinen ei missään tapauksessa pidä lauantain koitosta helppona tapauksena.

— Sarjatilanne voi olla jopa etu PaU:lle, sillä se pääsee pelaamaan vapautuneesti. Aivan varmasti PaU tulee Savonlinnaan näyttämään ja pelaamaan rohkeasti. Olen pelaajille painottanut, että PaU tulee varmaan kovaa päälle heti alusta lähtien, Hakulinen sanoo, mutta ei epäile hetkeäkään, etteikö East Volley voittajana areenalta tule poistumaan.

Aivan varmasti PaU tulee Savonlinnaan näyttämään ja pelaamaan rohkeasti. — Jaakko Hakulinen

Sami Muukkonen myöntää PaU:n paineiden jääneen runkosarjaan.

— Siellä meidän tavoite oli päästä neljän parhaan joukkoon ja yläjatkosarjaan. Kun se toteutui, niin nyt tavoitteenamme on pelata jokaisessa pelissä mahdollisimman hyvin ja taistella tietenkin aina voitosta, Muukkonen sanoo.

Muukkosen mukaan yläjatkosarjan taso on tuntuvasti parempi kuin runkosarjassa.

— Vaatii meiltä erittäin hyvää onnistumista, jos aiomme pelejä voittaa. Parissa pelissä, joissa voitto olisi ollut mahdollisuus ottaa, olemme alisuorittaneet. Hyvät pelit ovat osuneet Sampoa ja Passareita vastaan, mutta sekään ei voittoon asti kantanut.

East on pelannut yläjatkosarjassa kotonaan vasta yhden ottelun. Sarja-avauksessa tuli takkiin VieWolle vaisun pelin jälkeen.

— East ei ole montaa peliä viime vuosina kotonaan hävinnyt. Hyvällä ja ehjällä pelillä lauantaina palaamme taas voittokantaan.

Hakulisen mukaan kokoonpano on selvillä vasta ottelupäivän aamuna.

— Pari pelaajan kohdalla on vielä kysymysmerkkejä.

PaU:lla joukkue on kunnossa yhtä sormivaivaista lukuunottamatta.

— East on saanut vahvistuksia yläjatkosarjaan, mutta pelaajat ovat tuttuja meille, Muukkonen viittaa Taavi Tuomiseen, Heshmat Rezaihin, Immo Laukkaseen ja Jussi Pukkiseen.

Lentopallon miesten 2-sarjan yläjatkosarja pelataan kahdessa lohkossa ja lohkojen kaksi parasta pääsevät pelaamaan välieriä, joiden voittajat nousevat 1-sarjaan. Viime kaudella East selvisi välieriin, jossa TuTo oli parempi otteluvoitoin 2—1.

Jaakko Hakulisen mukaan Eastilla ei ole tälle kaudelle virallista tavoitetta.

— Totta kai tässä vaiheessa haluamme lohkossamme kahden sakkiin. Pelien ei haluta loppuvan yläjatkosarjaan.

Viime vuonna TuTo ja NaPa varmistivat välierävoitoilla nousun 1-sarjaan. Keskinäisellä sopimuksella ja liiton siunauksella joukkueet jättivät kaksiosaisen finaalin pelaamatta ja 2-sarjan mestaruuden ratkaisematta.

— Kun me pääsemme finaaliin, niin se pelataan varmasti, Hakulinen sanoi.

East Volley—Parikkalan Urheilijat, lentopallon miesten 2-sarjan yläjatkosarjaa Savonlinnan OKL-hallissa lauantaina klo 16.

Luetuimmat

Kommentoidut