TuTon Henry Mäntylälle kolmen ottelun pelikielto SaPKo-ottelun lopun tapahtumista

TuTon Mäntylä taklasi Juuso Forsströmiä poikittaisella selkään.

Timo Seppäläinen

Tunteet ovat kuumentuneet SaPKon ja TuTon välillä ennenkin. Arkistokuva.

Mestiksen kurinpitoryhmä on määrännyt TuTon Henry Mäntylälle kolmen ottelun pelikiellon. Mäntylälle tuomittiin perjantaina pelatussa TuTon ja SaPKon välisessä ottelussa poikittaisesta mailasta 5 minuuttia ja pelirangaistus.

Tapaus sattui kolmannen erän viimeisellä minuutilla, kun Mäntylä löi SaPKon Juuso Forsströmiä selkään poikittaisella mailalla puolustuskulmauksessa.

Mestiksen kurinpitoryhmä perustelee päätöstä näin:

— Asiassa saadun selvityksen perusteella on kiistatonta, että Mäntylä taklaa kohotetulla poikittaisella mailalla vastustajan pelaajaa TuTon puolustusalueen kulmassa. Näin kyseessä on edellä kuvatun sääntökohdan tarkoittama poikittainen maila ja siten rangaistava teko.

Selvityksen mukaan iskun voidaan katsoa olleen erittäin voimakas, sillä Mäntylän maila menee poikki iskun seurauksena. Taklaus kohdistuu niin ikään vastustajan selkäpuolelle.

— Kurinpitoryhmä pitää pelaajan mailankäyttöä tilanteessa ylimitoitettuna ja erittäin piittaamattomana. Kurinpitoryhmä katsoo, että Mäntylällä olisi ollut tilanteessa kaikki mahdollisuudet taklata vastustajaa sallituin keinoin.

Luetuimmat

Kommentoidut