Lentopallo on Gröhnin perheelle elämäntapa

Tänä viikonloppuna Kuortaneella pelataan lentopallon C-tyttöjen ja -poikien SM-finaaleja. Tiensä lopputurnausviikonloppuun ovat Savonlinnasta selvittäneet niin Ajon kuin East Volley Jr:nkin ikäryhmäjoukkueet. Siinä missä toisille viikonloppu on tavallinen kisaviikonloppu, savonlinnalaiselle Gröhnin perheelle se on laatuaikaa perheen kesken. Isä-Anssi on Ajon C-tyttöjen valmentaja kun taas äiti-Pirjo on Eastin joukkueen joukkueenjohtaja ja perheen kuopus Tuomas pelaa tuossa joukkueessa.

Tuija Pauhu

Tänä viikonloppuna Kuortaneella pelataan lentopallon C-tyttöjen ja -poikien SM-finaaleja. Tiensä lopputurnausviikonloppuun ovat Savonlinnasta selvittäneet niin Ajon kuin East Volley Jr:nkin ikäryhmäjoukkueet.
Siinä missä toisille viikonloppu on tavallinen kisaviikonloppu, savonlinnalaiselle Gröhnin perheelle se on laatuaikaa perheen kesken. Isä-Anssi on Ajon C-tyttöjen valmentaja kun taas äiti-Pirjo on Eastin joukkueen joukkueenjohtaja ja perheen kuopus Tuomas pelaa tuossa joukkueessa.
Myös perheen vanhimmat lapset Vilma ja Lauri ovat kasvaneet lentopallon parissa, ja Anssi kertookin lasten olleen lapsesta saakka mukana koulujen saleissa lentopallotreenejä seuraten.
— Pienenä heidät istutettiin pallokoriin. Hieman isompana taas käännettiin salibandymaali seinustaa vasten ja sitten DVD:t pyörimään tietokoneelta. Siellä he istuivat tyytyväisenä jumppapatjalla aina niin pitkään, ennen kuin alkoivat itse pelaamaan, vanhemmat muistelevat hymyillen.

Lentopallo on pyörittänyt Gröhnien arkea, vaikka tilanne on nyt jo rauhoittunut vanhimpien lapsien muutettua pois kotoa.
— Kyllähän se oli aikaisemmin sellaista läpsystä vaihto -tyylistä ja hektistä elämää, Pirjo kertoo.
Kuluneella kaudella niin Anssin valmentamilla Ajon B- ja C-tytöillä kuin Eastin C-pojilla ovat harjoitukset olleet samoina päivinä. Sen myötä perhe on ollut arkipäivinä paljon kotona yhtä aikaa.
— Tämä vuosi on ollut harvinaisen helppo. Aiemmin kuljin Vilman joukkueen mukana vuosikaudet, ja Pirjo on taas ollut Tuomaksen joukkueen mukana pitkään. Lauri on ollut ”heitteillä” muiden valmennettava, Anssi kertoo.
— Lentopallo on kuitenkin meidän perheellemme elämäntapa.
Gröhnit muuttivat Imatralta Savonlinnaan 2008, kun Anssi pestattiin Ajo-Klp Teamin junioripäälliköksi. Savonlinna oli hänelle tuttu aiemmilta vuosilta, kun hän valmensi 2000-luvun alussa Klp-86:n ja Ajo-Klp Teamin naisjoukkueita kahden kauden ajan supersarjassa. Lasten valmentaminen on ollut pitkään Pirjon vastuulla.
— Hänellä on ilmeisesti paremmat hermot, Anssi pohtii naurahtaen.
Perheen vanhimman lapsen Vilman ollessa C-ikäinen tilanne kuitenkin muuttui.
— Heidän joukkueensa jäi ilman valmentajaa, joten Vilma pyysi, voisinko valmentaa heitä. Tuota ennen olin valmentanut 15 vuotta lentopalloa, mutten koskaan aiemmin omia lapsia, Anssi muisteli.
Pirjo puolestaan liittyi Eastin toimintaan Tuomaksen kautta.
— Kun vein Tuomasta harkkoihin nuorena, niin tuntui turhalta ajaa välillä Nojanmaahan kotiin. Totesin, että voihan sitä auttaa joukkueen kanssa, ja siitä sitten olen pikku hiljaa päätynyt mukaan aina vain vahvemmin.

Kaisaliisa Kontiainen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.