Sinnikäs Peliitat keskiviikkona SaPKon vieraaksi — IPK-pelin kesken jättänyt Toni Henttonen on täydessä iskussa

Pässipaitojen pakistosta Jimi Kuronen, Elmeri Laamanen ja Waltteri Ruuskanen sen sijaan ovat sivussa tämän viikon kahdesta ottelusta.

Tuija Pauhu

Toni Henttonen on jälleen valmiina tuomaan liikettä kaukaloon.

Keskiviikkona Talvisaloon tuleva Heinolan Peliitat on ollut SaPKolle tällä kaudella viheliäinen vastus.

Tylyssä kaupungissa SaPKo kävi häviämässä maalein 3—2, mutta oli Talvisalossa parempi lukemin 1—0.

Kolmas kohtaaminen oli jälleen Heinolassa ja oli hyvin SaPKon näpeissä vielä kolmannessa erässä Joonas Toivasen vietyä pässipaidat jo 2—4-karkumatkalle.

Peliitat tuli Pelicans-lainojensa Mikko Laineen ja Niklas Salon maaleilla kuitenkin tasoihin. Molemmat osumansa Peliitat teki ilman maalivahtia. SaPKo sai kuitenkin ekstrapisteen Henri Keskilohkon ratkaistua voittolaukauskilpailun.

Peliitat on sarjataulukossa sijalla kymmenen. Eroa seitsemäntenä olevaan SaPKoon ja kahdeksantena olevaan RoKiin on jo neljätoista pistettä ja kaiken kukkuraksi Peliitoilla kuin myös RoKilla on peräti kolme ottelua SaPKoa enemmän pelattuna.

Sarjaohjelman erikoisuuksia on sekin, että perjantaina SaPKo kohtaa Joensuussa peräti viisi ottelua enemmän pelanneen Jokipojat. Piste-eroa joukkueiden välillä on kuitenkin vain neljä pistettä ennen keskiviikon kierrosta.

SaPKon olisi hyvä saada vieraspelitkin kulkemaan, sillä vuodenvaihteen jälkeen niitä tulee ryppäissä. Tällä hetkellä Pallokerho on Mestiksen toiseksi huonoin vierasjoukkue. Yhdeksästä pelistä se on ottanut ainoastaan yhden kolmen pisteen voiton. Se tapahtui Kokkolassa.

Kotona sen sijaan peli on kulkenut ja SaPKon onkin toiseksi paras kotijoukkue Imatran Ketterän jälkeen.

Soila Puurtinen

Ville Väinölää varjostava ex-SaPKo Niklas Salo (vas.) on tehnyt tällä kaudella kaksi maalia entistä seuraansa vastaan.

SaPKo ruhjoi edellisessä ottelussaan viime perjantaina IPK:n kotihallissaan maalein 8—2. Hyvää kautta pelaava Toni Henttonen jätti kaukalon jo avauserässä, mutta hyökkääjä on pelikuntoinen keskiviikkona.

— Vähän tuli mustelmaa, mutta ei mitään pahempaa, kuittasi Henttonen tapahtuneen ja paineli täydellä höyryllä jo alkuviikon harjoituksissa.

Pakistosta Jimi Kuronen, Elmeri Laamanen ja Waltteri Ruuskanen sen sijaan ovat sivussa tämän viikon kahdesta ottelusta.

— Arvio on, että kolmikko olisi joulun jälkeen taas pelikunnossa, joukkueenjohtaja Pekka Lindén sanoi.

Joululomalle pelaajat pääsevät torstaina 20. päivä ja työpaikalle palaillaan tapaninpäivänä. Perjantaina 28. joulukuuta pässipaidat pelaavat Keuruulla KeuPaa vastaan ja heti perään lauantaina Kiekko-Vantaa saapuu Talvisaloon.

SaPKo—Peliitat, Mestistä Talvisalon Mediatili-areenalla keskiviikkona klo 18.30.