Top Team jatkaa nuorennusleikkausta pelaajistossa — Marko Hirn ja Tarmo Tuhkunen valmentajiksi

Edustusjoukkueen ensi kauden runko rakentuu viime kauden B-junioreista.

Soila Puurtinen

Sinipaitainen Marko Hirn valmensi Top Teamin edustusjoukkuetta edellisen kerran kaudella 2016—17.
Sinipaitainen Marko Hirn valmensi Top Teamin edustusjoukkuetta edellisen kerran kaudella 2016—17.

Top Teamin edustusjoukkueen valmistautuminen ensi syksynä alkavaan sarjakauteen on alkanut parinkymmenen pelurin voimin.

Joukkueen runkona toimii viime kauden B-poikien joukkue muutamalla kokeneemmalla pelurilla varustettuna. Valmennuksesta vastaavat Marko Hirn sekä Tarmo Tuhkunen ja huollosta Kimmo Kokko.

— Toinen kausi 3. divarissa antaa sopivasti haastetta nuorille pelureille ja antaa kokemusta sarjanousun tavoitteluun. Tavoitteena on paluu 2. divariin, linjaa seuran puheenjohtaja Jan Söderholm.

Savonlinnalaisseuran päävalmentajaksi parin vuoden tauon jälkeen palaava Hirn ei sen sijaan vielä aseta tarkempia tavoitteita.

— Tavoitteet asetetaan vasta elokuussa pidettävän testiviikonlopun jälkeen.

Viime kaudella Hirn valmensi Top Teamin B-junnuja ja on tehnyt vuosikausia töitä tämän ikäluokan kanssa, joten pelaajat ovat tuttuja.

— Näiden kanssa ei tarvitse aloittaa hommia alusta, vaan porukka on harjoitellut hyvin. Tiedän mitä pojilta voi odottaa ja mitä heiltä saa. Kurinalaista ja potentiaalista porukkaa joiden kanssa on hyvä tehdä töitä.

Junnuja ajettiin tarmokkaasti sisään viime kauden edustusjoukkueeseen ja Hirnin mukaan pelaajat ottivat ison askeleen eteenpäin.

— Kaikki täyttivät hyvin paikkansa ja tässä on kesä aikaa kasvaa ja kehittyä edelleen. Koossa on hyväjalkainen ja liikkuva joukkue, joten valmentajalla on luottavainen olo. Siltä tuntuu ainakin tässä vaiheessa.

Hakemalla ei pelaajia haeta eikä pyytämällä pyydetä. — Marko Hirn

Top Team on viime vuosina tehnyt nuorennusleikkausta ja se jatkuu edelleen. Kokeneesta kaartista jatkavat Jani Laakkonen ja Samuli Hirn, mutta esimerkiksi Kimmo Höglundin, Tuomo Auravuon, Heikki Herrasen ja Timo Käckin nimiä ei Hirnin listalla näy.

— Hakemalla ei pelaajia haeta eikä pyytämällä pyydetä. Viime kauden päätteeksi järjestimme palaverin edustusjoukkueen pelaajille ja B-junnuille. Ne tulivat paikalle joita pelaaminen ja harjoitteleminen edustusjoukkueessa kiinnosti, Hirn sanoo.

Top Team harjoittelee juhannukseen asti pari kertaa viikossa yhdessä, minkä lisäksi pelaajilla on omatoimisia harjoituksia ja kuntopiirityyppisiä kotiläksyjä.

— Pelaajien kanssa on sovittu tietty taso, mikä on saavutettava elokuussa pidettävissä testeissä. Niihin testeihin ei kannata keskenkuntoisena tulla, Hirn virnistää.

Hirn sanoo käyneensä monia keskusteluja valmentajan pestistä. Viime kauden aisapari Tarmo Tuhkunen B-junnuista oli yksi juttukumppaneista.

— Tarmo mietti asiaa hetken. Kun hän vastasi hep, niin minäkin vastasin hep. Homma toimi hyvin jo viime kaudella Taren kanssa, Hirn kiittelee.

Paikallisvastustajista Top Teamilla ei ole ensi kaudella puutetta, sillä samassa sarjassa pelaavat sisarseura Stars sekä VäPePa Sulkavalta.

Top Teamin naiset lähtevät 3. divariin Heidi Venäläisen johdolla.

— Naisten joukkueeseen mahtuu vielä muutama urheilullinen lajista kiinnostunut pelaajatar, Söderholm markkinoi.

Top Team kaudella 2019—20

Pelaajat: Utukka Lauri, Hietanen Elmeri, Niemelä Kaapo, Virolainen Santeri, Nyrhinen Santeri, Tuovinen Santtu, Peltonen Joni, Lyytikäinen Aleksi, Pasanen Rasmus, Söderholm Erik, Ikonen Samu, Kaasalainen Juho, Niskala Eetu, Hirn Tuomas, Loikkanen Joni, Hirn Samuli, Anttonen Juho, Ruotsalainen Teemu, Loikkanen Niko, Venäläinen Juuso, Ikonen Samu, Laakkonen Jani.

Valmentajat: Hirn Marko, Tuhkunen Tarmo.

Uusimmat uutiset