Niskalan kuusi maalia eivät riittäneet Top Teamille — Kosken Dynamo vei ensimmäisen karsintaottelun

Puolustaja Eetu Niskalan kuusi maalia Kosken Dynamoa vastaan eivät riittäneet Top Teamille voittoon 2-divisioonan karsintojen ensimmäisessa ottelussa. Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran ensi lauantaina Savonlinnassa.

Tuija Pauhu

Top Teamin sunnuntai-illan ehdoton hahmo oli kuusi maalia tehnyt puolustaja Eetu Niskala.
Top Teamin sunnuntai-illan ehdoton hahmo oli kuusi maalia tehnyt puolustaja Eetu Niskala.

Top Teamin Eetu Niskalan kuusi maalia salibandyn 2-divisioonan karsintaottelussa Kosken Dynamoa vastaan eivät riittäneet siivittämään savonlinnalaisjoukkuetta voittoon sunnuntaina. Ensimmäinen osaottelu päättyi Dynamon 10—8-voittoon.

Kotijoukkue karkasi jo avauserässä kolmen maalin karkumatkalle, vaikka Niskala aloitti ottelussa maalinteon neljännellä peliminuutilla.

Päätöserään mentiin Dynamon 5—2-johdossa, mutta Niskalan kaksi maalia heti erän alkuun nostivat savonlinnalaiset maalin päähän.

— Ensimmäinen erä oli selkeästi kotijoukkueen, mutta sitten ottelu tasoittui. Kolmas erä olikin jo selvästi meidän, Top Teamin pelaajavalmentaja Timo Käck kuvaili ottelun jälkeen.

Siitä huolimatta Dynamo karkasi erän puolivälissä takaisin kolmen maalin johtoon. Top Team ja Niskala eivät kuitenkaan luovuttaneet, vaan vielä neljä minuuttia ennen täyttä aikaa joukkue nousi maalin päähän Niskalan illan kuudennella maalilla.

Ottelu olisi voinut kääntyä savonlinnalaisten hyväksi, sillä joukkueella oli 8—7-kavennusosuman jälkeisessä vaihdossa useampi hyvä maalipaikka, mutta ylärimaa lähemmäksi tasoitusta Top Team ei päässyt. Sen sijaan Dynamo iski paikoistaan maalit.

Top Teamin Tatu Saariniva onnistui 10—8-kavennuksessa vielä kuusi sekuntia ennen päätössummeria, mutta lopulta aika loppui savonlinnalaisilta kesken.

— Dynamo oli joillakin alueilla parempi, kuin mitä olimme kuvitelleet. Mutta löysimme keinot niihin, ja se antoi uskoa joukkueelle. Tänään ei vain ihan riittänyt aika kellossa, Käck harmitteli.

Niskalan lisäksi pelaajavalmentaja nosti joukkueestaan esiin maalivahti Mikko Niemen, joka otti ottelussa 37 torjuntaa.

— Mikko antoi meille mahdollisuuden voittaa, Käck kehui.

Karsintojen toinen ottelu pelataan ensi lauantaina Savonlinnan liikuntahallilla.

— Isossa kuvassa peli jätti fiiliksen, että pystymme horjuttamaan heitä. Pitää vain voittaa kaksi ottelua perättäin, Käck summaa.

Uusimmat uutiset