Boxing Night Olavinlinnaan kova vahvistus — Robert Helenius ottelee Savonlinnassa elokuussa

Helenius kohtaa Olavinlinnassa elokuussa Juri Byhautsun.

AOP/Gareth Everett

Robert Helenius kohtaa elokuussan Juri Byhautsun.
Robert Helenius kohtaa elokuussan Juri Byhautsun.

Robert Helenius saapuu 11. elokuuta Savonlinnan Boxing Night Olavinlinna-nyrkkeilytapahtumaan.

Helenius kohtaa Savonlinnassa uudelleen Juri Byhautsun (10–16–3, 5 tyrmäystä), jota vastaan suomalainen otteli jo kertaalleen maaliskuussa Virossa. Tuolloin Helenius joutui ottelemaan murtuneella kädellä, mutta voitti ottelun lopulta hajaäänituomiolla.

— On hieno fiilis päästä ottelemaan taas. Sen verran harmittaa se edellinen matsi, että on pakko ottaa uusinta. Viimeksi nyrkkeilemisestä meni kaikki ilo, kun tuntui kuin joku olisi iskenyt vasaralla käteen aina, kun löin oikealla, Helenius kertoo tiedotteessa.

— Käteni on parantunut hyvin. Se on kestänyt ongelmitta kaikki säkkitreenit ja sellaiset.

Helenius kehuu vastustajaansa kestäväksi ja yritteliääksi nyrkkeilijäksi, mutta ei anna tälle uusinnassa mitään mahdollisuuksia.

— Byhautsu on ihan ok kaveri, vaikka ei sillä ole tyrmäysvoimaa. Sanotaanko näin, ettei se ole mikään helppo vastustaja, mutta olen kohdannut paljon vaarallisempiakin, Helenius kertoo ja jatkaa:

— Elokuussa korjaan selvän ja kovan voiton. Byhautsu on kovapäinen kaveri ja olisi hyvä saada vähän eriä alle, joten en lähde spekuloimaan, tuleeko tyrmäystä tai missä erässä. Mutta selvä voitto tulee.

Boxing Night Olavinlinnan pääottelussa Edis Tatli puolustaa kevyen sarjan Euroopan mestaruuttaan vaarallista ranskalaista Marvin Petit’tä vastaan. Ottelu on Tatlille tuikitärkeä mahdollisuus lunastaa itselleen kauan tavoiteltu paikka MM-haastajana.

Ammattilaisottelujen lisäksi tapahtumassa nähdään neljä olympiatyylin kamppailua, kun keskisarjan Ilari Kujala, raskaan sarjan Krenar Aliu, välisarjan Muhammad Abdiralsoon ja kevyen sarjan Arslan Khataev saavat vastaansa nyrkkeilijöitä painoluokkiensa kansainvälisestä kärjestä. Suomalaisten vastustajat sekä illan muut ammattilaisottelut julkistetaan lähiviikkoina.

Kommentoidut