SaPKo oli tehokas voittolaukauksissa — Jokipojat kukistui viikon sisällä toistamiseen tällä kertaa Kiteellä pelatussa harjoitusottelussa

SaPKon Henri Keskilohko tasoitti ottelun reilu minuutti ennen loppua SaPKon pelattua ilman maalivahtia.

Antti Varonen

Jimi Kuronen avasi voittolaukauskisan Kiteen jäähallissa onnistuneesti.
Jimi Kuronen avasi voittolaukauskisan Kiteen jäähallissa onnistuneesti.

SaPKo ja Jokipojat kohtasivat tänä syksynä toistamiseen ja jälleen savonlinnalaisjoukkue veti pidemmän korren.

Kiteellä pelatussa harjoitusottelussa Jokipojat oli voiton syrjässä kiinni, mutta SaPKo venytti ottelun voittolaukauskisaan, jossa olikin murhaavan tehokas, kun kaikki kolme laukojaa upottivat kiekon verkkoon. Lopputulos SaPKolle 3—4 (0—2, 2—2, 1—1).

Vaikka SaPKolta olivat sivussa Juuso Forsström, Toni Henttonen, Teemu Lämsä, Kasper Piitulainen ja Tatu Vihavainen, löytyi joukkueesta riittävästi ratkaisuvoimaa.

Joukkueessa pyörii lievä flunssa-aalto, jonka myötä Simo Kauppinen nostettiin A-nuorista näyttämään taitojaan illan kamppailuun.

Avauserässä Matias Lainio ja Atte Karppinen veivät pässilauman kahden maalin karkumatkalle. Tatu Kokkola ja Joonas Larinmaa tasoittivat toisessa erässä puntit.

Kolmannen erän puolivälissä Niko Hämäläinen vei Jokipojat johtoon, mutta Henri Keskilohko löi pelin tasoihin reilu minuutti ennen täyttä aikaa SaPKon pelatessa ilman maalivahtia.

— Avauserä oli meiltä jo vähän sinne päin mitä sen pitäisi olla. Toisessa erässä sen sijaan oli sellaista neppailua mikä pitää kitkeä pois. Ensi keskiviikkona Ilvestä vastaan ei sellaisiin virheisiin ole varaa, SaPKo-käskijä Pasi Räsänen nuhteli.

Jatkoaika oli maaliton, mutta voittolaukauskisassa SaPKo oli suvereeni. Roope Urpolahti torjui SaPKon maalilla kaikki joensuulaisyritykset, kun taas Jimi Kuronen, Ville Väinölä ja Joonas Toivanen laittoivat kiekon tylysti Riku Lindroosin selän taakse.

— Kun laitetaan pakit vetämään, niin tulos on tuollainen, Räsänen veisteli.

Toisessa erässä SaPKo sai rutkasti ylivoimaa, mutta ei maaleja.

— Olisiko se vähän sotkenut meidän rytmiä. Ylivoimaa ei ole vielä harjoiteltu ja kaikki saivat siinä vastuuta. Samoin alivoimalla, Räsänen sanoi.

Try outilla olevat Sami Aksila ja Henri Katajainen taistelevat Räsäsen mukaan tiukasti joukkueeseen pääsystä.

— Ratkaisuja heidän suhteensa teemme viikonlopun aikana tai viimeistään ensi viikolla suuntaan tai toiseen.

Ensi keskiviikkona SaPKo esittäytyy tällä kaudella ensimmäisen kerran kotiyleisölleen, kun Talvisalon jäähallin 40-vuotisjuhlaottelussa vastustajaksi tulee Tampereen Ilves. Otteluun on yleisöllä vapaa pääsy.