Savonlinnan Riennon pikaviestijoukkueet tekivät seurahistoriaa — Miesten nelikko vaiherikkaassa SM-finaalissa neljäs, naiset seitsemänsiä

Molempien viestijoukkueiden tulevaisuus näyttää hyvältä.

Heidi Lehikoinen

Mouctar Diallo juoksi finaalissa Riennon ankkurina komeasti, vaikka nilkka oli teipattu vahvasti.
Mouctar Diallo juoksi finaalissa Riennon ankkurina komeasti, vaikka nilkka oli teipattu vahvasti.

Savonlinnan Riennon pikaviestijoukkueet ylsivät seurahistorian parhaisiin sijoituksiin SM-viestien 4x100 metrin viesteissä lauantaina Ylivieskassa.

Miesten joukkue Niko Mutikainen, Erno Mehtonen, Rasmus Hiltunen, Mouctar Diallo nousi lopputuloksissa peräti neljänneksi, vaikka ankkuri Diallo juoksi finaalin vahvasti nilkka teipattuna ja finaaliin Hiltusen ja Diallon paikkaa vaihdettiin Diallon vamman vuoksi.

Riennon nelikko kellotti finaalissa ajan 44,15, kun alkuerissä joukkue juoksi lukemat 43,16. Ainoastaan viisi joukkuetta selvisi finaalissa maaliin kunnialla ja kuudenneksikin sijoittunut JKU:n kakkosjoukkue toi kapulan maaliin ajassa 1.11.

Avausosuuden Mutikainen oli tyytyväinen omaan juoksuunsa. Mutikaisen aikeissa on ollut päättää uransa tähän kauteen, mutta 18-vuotias rientolainen on tullut viime aikoina toisiin aatoksiin.

Mehtonen piti omaa finaalijuoksuaan kesän parhaana. Riento oli aivan kärkikahinoissa kahden osuuden jälkeen.

— Tuntui alkuverryttelyssä ennen toista juoksua jalat tosi hyviltä. Tosi ylpeä olen tästä joukkueesta. Hyvin taisteltiin, vaikka vammoja oli yhdellä sun toisella, Mehtonen kiitteli.

Hiltunen ei ennättänyt harjoitella ennakkoon lainkaan vaihtoa Mehtosen kanssa. Myös hänellä on ollut ongelmia nilkan kanssa ja päälaji kolmiloikka jäi väliin viime viikonlopun Porvoon SM-kisoissa.

Diallo taisteli ankkuriosuuden sisukkaasti, vaikkei kyennyt alkuerän ja finaalin välissä verryttelemään lainkaan.

— Ensi vuodeksi on tarkoitus parantaa paljon ja tulevaisuudessa tavoitteemme on kultamitali, Diallo painotti.

Heidi Lehikoinen

Neea Käyhkö (19) oli Riennon ankkuri.
Neea Käyhkö (19) oli Riennon ankkuri.

Naisten joukkue Niina Karttunen, Netta Salo, Milla Pirkkalainen, Neea Käyhkö juoksi sekä alkuerissä että finaalissa seiskasijan. Finaalissa aika oli 47,58, kun alkuerissä Riento kellotti seuraennätyksen 47,41.

Joukkueen tulevaisuus näyttää hyvältä, sillä nelikossa juoksi kolme 17-vuotiasta 23-vuotiaan Salon oltua joukkueen konkari.

— Tässä oli hyvä treenata jo tulevaisuuttakin varten. Tosi hienoa, että saatiin porukka kasaan, kun Kalevan kisoihin en päässyt, Salo totesi.

Salo on palannut ennätystasolleen tällä kaudella monen haastavan vuoden jälkeen.

— Olen päässyt juoksemaan paljon kisoja ja kroppa on kestänyt. On tosi hyvä fiilis lähteä uuteen kauteen.

Pirkkalainen kärsi säären murtumasta talvella ja kun pääsi kilpailukuntoon, loukkasi polveaan jalan luistettua pituudessa lankun päältä.

— Oli se yllätys, että pääsin näihin viesteihin ja että nopeus on ollut näin hyvällä tasolla, koska en ole päässyt paljoa juoksemaan, Pirkkalainen ihmetteli.

15-vuotiaissa tytöissä Erin Kainulainen, Aada Heiskanen, Emma Halonen, Helmi Laine juoksi 14:nneksi 4x80 metrin aitaviestissä. Joukkue kellotti loppuajakseen 52,18.

4x100 metrin viestissä aika 52,42 riitti sijaan 20. Joukkueessa juoksi sama nelikko, mutta järjestyksessä Laine, Halonen, Kainulainen, Heiskanen.

Mouctar Diallo (vas.), Rasmus Hiltunen, Erno Mehtonen ja Niko Mutikainen muodostivat Riennon miesten viestinelikon. Neea Käyhkö (vas.), Milla Pirkkalainen, Netta Salo ja Niina Karttunen olivat Riennon naisviestinviejät.
Mouctar Diallo (vas.), Rasmus Hiltunen, Erno Mehtonen ja Niko Mutikainen muodostivat Riennon miesten viestinelikon. Neea Käyhkö (vas.), Milla Pirkkalainen, Netta Salo ja Niina Karttunen olivat Riennon naisviestinviejät.