Kerimäen Lentopallon kasvatti ja naisten maajoukkueen ex-kippari Saara Esko teki näyttävän paluun Savonlinnaan — Ajo pysyi VaLePan vauhdissa vain yhden erän

VaLePa vei ylemmän jatkosarjan putoamispelien ensimmäisen osaottelun nimiinsä 1—3 lauantaina Savonlinnassa.

Tuija Pauhu

VaLePan Saara Esko (6) oli ehdottomasti VaLePan näkyvin pelaaja Ajoa vastaan lauantaina.
VaLePan Saara Esko (6) oli ehdottomasti VaLePan näkyvin pelaaja Ajoa vastaan lauantaina.

VaLePa oli liian kova vastus Savonlinnan Ajolle lentopallon naisten 2-sarjan ylemmän jatkosarjan putoamispelien ensimmäisessä osaottelussa lauantaina, kun vammalalaisjoukkue haki Savonlinnan liikuntahallilta 1—3-voiton pistein 17—25, 16—25, 25—20, 9—25.

Yksi vierasjoukkueen näkyvimmistä pelaajista oli kokenut Saara Esko. Naisten maajoukkueen entiselle kapteenille ottelu oli kuin kotiinpaluu, sillä Esko on Kerimäen Lentopallon kasvatti. Lauantaina hallin lehtereiltä löytyikin paljon tuttuja.

— Halli oli samanlainen kuin muistinkin. Oli kyllä kiva pelata, katsomossa oli muun muassa entinen valmentajani Kerimäen ajalta, ja näin isääkin tässä samalla. Ja tästä sai myös yhden hotelliyön. Kiireisen perhearjen keskellä on ihan kiva, kun saa nukkua ja pääsee valmiiseen aamupalapöytään, Esko mietiskeli naureskellen ottelun jälkeen.

Pitkän ja menestyksekkään uran lentopalloilijana tehneellä Eskolla on takana kaksi pidempää taukoa lajin parista. Ensiksi lapset pitivät hänet pois pelikentiltä kuusi vuotta, jonka jälkeen paluu liigapeleihin stoppasi neljän pelin jälkeen eturistisiteen katkeamiseen.

— Sen jälkeen olin poissa kolme vuotta, mutta ajattelin nyt vielä kerran yrittää. Joku sairaus tämäkin on, kun ei osaa olla poissa, hän totesi.

Tuija Pauhu

Johanna Pekkarinen ja Saara Esko edustavat kokemusta VaLePan joukkueessa.

VaLePan joukkue koostuu pääosin A- ja B-juniori-ikäisistä pelaajista, mutta kokemusta on tuomassa Eskon lisäksi Johanna Pekkarinen, joka on myös tuttu liigakentiltä.

Esko kuvailee rooliaan ennen kaikkea kentällä äänen pitäjäksi.

— Omalla esimerkillä yritän näyttää, että jokainen pallo pelataan loppuun.

Sitä Esko todellakin näytti lauantaina, sillä hän oli yksi joukkueensa näkyvimmistä pelaajista. Hän toteaakin, ettei osaa pelata puolitehoilla, oli taso mikä tahansa.

— Aina kun pelipaita laitetaan päälle, mennään täysiä!

Lauantain ottelu Ajoa vastaan oli Eskon mukaan VaLePalta ailahtelevaa peliä. Sunnuntain ottelusta hän veikkaa tiukkaa taistoa.

— Molemmat joukkueet ovat väsyneitä tästä pelistä sekä matkasta. Kumpikaan ei varmasti löysää yhtään. Se kumman pää kestää paremmin, vie pelin, hän ennakoi.

Lauantaista otetaan opiksi

Ajon riveissä ei oltu ottelun jälkeen täysin maansa myyneitä, vaikka vieraat veivät ottelun selvin lukemin.

— Vastustaja oli juuri niin kova kuin kuviteltiinkin, Ajon valmentaja Juha Karvinen totesi ottelun jälkeen.

Varsinkin ottelun kahdessa ensimmäisessä erässä kotijoukkueen pelaaminen oli varovaista, eikä se pystynyt vastaamaan VaLePan hyökkäyksiin.

Myös kolmannessa erässä Ajo jäi alussa pahasti jälkeen, kun vieraat johtivat ottelua jo 2—9. Kotijoukkue sai kuitenkin hengen päälle ja kiri lopulta aina erävoittoon saakka.

Tuo voitto oli tärkeä, sillä neljäs erä oli taas puhtaasti vieraiden.

— Heidän syöttönsä oli todella paha ja viistolyönnit kovia. Tänään emme saaneet niitä kiinni, mutta huomenna saamme, Karvinen toteaa.

Tuija Pauhu

Ajo sai onnistumisia erityisesti ottelun kolmannessa erässä.

Ajon erävoitto voi nousta vielä tärkeään rooliin, sillä joukkueet kohtaavat toisessa osaottelussa heti sunnuntaina. Kotiottelun kahdella vaihtopelaajalla liikkeellä ollut savonlinnalaisjoukkue saa vierasotteluun mukaansa myös C-tytöt, jotka pelasivat lauantaina omaa turnaustaan sekä joukkueen päävalmentajan Anssi Gröhnin.

— Nyt tiedämme miten he tulevat. Toki heidän kokemuksensa on ihan eri kuin meillä, eivätkä he ole huono porukka muutenkaan, Karvinen totesi.

— Oli kuitenkin tärkeää, että saimme erän tänään. Nyt meillä on eväät vielä kaikkeen olemassa.

Luetuimmat