Juho ”Härmän Häjy” Haapoja tekee paluun kehään Olavinlinnan Boxing Nightissa

Olavinlinnan Boxing Night järjestetään tänä vuonna jo kahdeksannen kerran.

Soila Puurtinen

Pekka Mäki ja Pasi Pekkonen järjestävät Olavinlinnan Boxing Night -nyrkkeilytapahtumaa jo kahdeksannen kerran.
Pekka Mäki ja Pasi Pekkonen järjestävät Olavinlinnan Boxing Night -nyrkkeilytapahtumaa jo kahdeksannen kerran.

Elokuun 8. päivä Olavinlinnassa nähdään paluu kehään, kun nyrkkeilyhanskat jo kertaalleen naulaan ripustanut Juho Haapoja nousee ottelemaan Boxing Nightissa.

Entinen raskaansarjan Suomen mestari ja Härmän Häjynäkin tunnettu Haapoja lopetti uransa lokakuussa 2017 tappioon EU-mestaruusottelussa.

Olavinlinnan Boxing Nightin promoottori Pekka Mäki kertoo, että Haapoja on treenannut aktiivisesti päätöksensä jälkeen, ja on siksi valmis tekemään paluun kehään.

– Pari kuukautta sitten juttelin Juhon kanssa, ja hän lupautui ottelemaan paluuottelunsa juuri Olavinlinnassa, Mäki kertoo.

Haapoja on nähty aiemminkin Olavinlinnassa, sillä hän kohtasi siellä 2014 latvialaisen Jevgenijs Andrejevsin voitokkaasti.

Haapojan vastustaja on vielä haussa. Mäen mukaan etsinnässä on eurooppalainen nyrkkeilijä, mutta ei aivan huipputasolta.

– Uskon, että Juholla on tavoitteena päästä takaisin jyvälle, ja nousta omalle tasolleen, promoottori epäilee.

Mäki kuvailee Haapojaa tyyliltään viihdyttäväksi nyrkkeilijäksi, joka tekee hyvän ottelun.

– Hänen ottelunsa eivät ole pakoilua, vaan hän lähtee haastamaan kaveria ja lyö rohkeasti. Hän on värikäs ja räiskyvä persoona, ja tuo sen mukanaan myös kehään.

Olavinlinnassa nähdään maan kärkinimiä

Olavinlinnan Boxing Nightista on muodostunut jonkunlainen instituutio. — Pasi Pekkonen

Haapojan ottelun lisäksi elokuisessa Olavinlinnan illassa käydään viisi muutakin ottelua, ja kehässä nähdään Suomen kärkinimiä. Ottelijoita ei ole kuitenkaan vielä vahvistettu.

– Pyrimme tarjoamaan vauhdikkaita ja viihdyttäviä kamppailuja, Mäki jatkaa.

Olavinlinnassa on nähty vuosien aikana maan kärkinimistä muun muassa Edis Tatli, Robert Helenius sekä Eva Wahlström. Mäki ei sulje ketään heistä pois tältä kesältä, mutta edessä on vielä muuttuvaa palasta.

Tatlin piti otella tänä vuonna EM-vyöstä Francesco Pateraa vastaan, mutta Patera kieltäytyi ottelusta pari viikkoa sitten. Sen sijaan Tatli kohtaa italialaisen Gianluca Ceglian.

Wahlström hävisi taas helmikuun alussa MM-titteliottelunsa Sheffieldissä ja pohtii parhaillaan uransa jatkoa.

Raskassarjalainen Helenius kohtaa taas maaliskuussa Brooklynissa puolalaisen Adam Kownackin. Ottelu on samalla WBA-liiton MM-karsintaottelu, joten sen lopputulos näyttelee suurta roolia Heleniuksen uran jatkon kannalta.

Olavinlinnan Boxing Night järjestetään tänä vuonna jo kahdeksannen kerran. Tapahtuman tuottaja Pasi Pekkonen muistuttaakin, että tapahtuma on Suomessa ainutlaatuinen.

– Tämä on poikkeuksellinen tapahtuma, sillä ei täällä ole muita säännöllisiä ammattinyrkkeilytapahtumia, hän toteaa.

Tapahtuma on kiinnostanut kansaa vuodesta toiseen, ja Pekkosen mukaan voidaan sanoa, että se on ollut myyty täyteen lähes joka vuosi

– Tapahtumasta on muodostunut jonkunlainen instituutio. Se tuo nyrkkeilykansan yhteen, hän jatkaa.

Boxing Night Olavinlinnan etkoilla 7. elokuuta Olavinlinnan lavan ottaa haltuun Apocalyptica.