Ajon C-tytöt voittivat välieräturnauksensa ja pääsevät palkinnoksi "luokkaretkelle" SM-finaaleihin Kuortaneelle

Savonlinnan Ajon C-tytöt lähtevät hakemaan Kuortaneella pelattavasta finaaliturnauksesta hyvää pelisuoritusta ilman tulostavoitetta.

Tuija Pauhu

Finaaliturnaus oli Ajon C-tyttöjen kauden tavoite, ja joukkue lähtee sinne ennen kaikkea nauttimaan pelaamisesta.
Finaaliturnaus oli Ajon C-tyttöjen kauden tavoite, ja joukkue lähtee sinne ennen kaikkea nauttimaan pelaamisesta.

Savonlinnan Ajon C-tytöt voittivat lauantaina Nojanmaan koululla pelatun välieräturnauksen ja lunastivat paikkansa huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna Kuortaneella pelattavaan SM-finaaliturnaukseen.

Joukkueen välieräturnaus alkoi 2—1 (25—27, 25—16, 15—10)-voitolla Haminan Arsista, ja kun toisessa ottelussa Laihian Luja kaatui ensimmäisessä erässä 12—25 näytti finaalipaikka jo varmalta. Laihia vei kuitenkin kaksi seuraavaa erää, ja tilanne kääntyi päinvastoin.

Päätösottelussa Ajon oli voitettava VaLePa suoraan kahdessa erässä, mikäli halusi finaaliin. Savonlinnalaisjoukkue vastasi huutoon ja murskasi vastustajan ensimmäisessä erässä peräti 25—3. Toinen erä oli jo huomattavasti tasaisempi päättyen kotijoukkueelle 25—22.

— Likat hoitivat itsensä hienosti pois puun ja kuoren välissä ja saivat ansaitun finaalipaikan, joukkueen valmentaja Anssi Gröhn kehui joukkojaan.

Finaaliturnaus oli Ajon kauden tavoite, ja joukkue lähtee sinne ennen kaikkea nauttimaan pelaamisesta.

— Lähdemme sinne vähän kuin luokkaretkelle. Se on palkinto hyvin pelatusta ja treenatusta kaudesta. Toki lähdemme pelillisesti hyvää suoritusta hakemaan, mutta tulostavoitetta ei ole. Jos pelaamme siellä kauden parasta peliä, on se vain kirsikka kakun päälle, Gröhn myhäili.

Luetuimmat