Kuortane oli liian kova pala East Volleylle — "Vastustaja oli ihan joka osa-alueella parempi"

Kuortane jätti East Volleyn pisteittä Pohjanmaan kiertueen päätöspäivänä.

Soila Puurtinen

Taavi Tuominen palasi sunnuntaina tehokkaana Kuortaneelle iskien East Volleylle 20 pistettä.
Taavi Tuominen palasi sunnuntaina tehokkaana Kuortaneelle iskien East Volleylle 20 pistettä.

East Volleyn pistepotti karttui lentopallon miesten 1-sarjassa yhdellä pisteellä viikonlopun Pohjanmaan kiertueella. Se tarttui matkaan lauantain ottelusta Nurmon Jymyä vastaan, joka päättyi 3–2.

Sunnuntaiksi joukkue matkasi Seinäjoen kautta 40 kilometriä itään Kuortaneen urheiluopiston vieraaksi. Siellä ikäluokkansa maajoukkue oli tyly vastus viemällä pisteet ja ottelun 3–1 (25–17, 20–25, 25–10, 25–20).

– Vastustaja oli ihan joka osa-alueella parempi tänään. Siitä ei ole kahta sanaa, Hakulinen myönsi.

Savonlinnalaisten voittoon päättynyt toinen erä oli oikeastaan ainoa, jossa vieraat onnistuivat haastamaan kotijoukkuetta.

– Heikko peli meiltä. Meidän syöttöpeli oli huonoa, ja kaverilla oli hyvät hyökkääjät, jotka pääsivät kuppinostoista pyörittämään lähes koko pelin ajan. Kuortaneelle kaikki kunnia, he pelasivat hyvin.

Hakulinen myönsi, että lauantain tiukka peli saattoi näkyä sunnuntain ottelussa tietynlaisena hengettömyytenä.

– Tappion syy voi olla osittain se, että lataus meni edellispäivän peliin. Se saattoi olla myös monen asian summa: Meidän peli oli vähän väsynyttä ja lataus huono. Sitten kun se ei lähtenyt kulkemaan niin ei vaan lähtenyt.

Tappioista huolimatta East Volley on sarjassa sijalla viisi. Joukkue pelaa ensi viikonloppuna jälleen kotikentällä, kun TUTO Volley saapuu sen vieraaksi Savonlinnaan.