Hannes Pöllänen on kolminkertainen pesäpallon maailmanmestari — "Sitä ei kovin moni pääse kokemaan"

Vaikka pesäpallo on Suomen kansallislaji ja moni tietää Suomen voittaneen kaikki jaossa olleet lajin maailmanmestaruudet, harva tietää, ketkä mestaruuksia ovat olleet voittamassa. Hannes Pöllänen on kuitenkin yksi heistä

Antti Varonen

Vaikka pesäpallo on Suomen kansallislaji ja moni tietää Suomen voittaneen kaikki jaossa olleet lajin maailmanmestaruudet, harva tietää, ketkä mestaruuksia ovat olleet voittamassa.
Hannes Pöllänen on kuitenkin yksi heistä. Hänen kaksi ensimmäistä mestaruuttaan tuli Sveitsistä 2015 järjestetystä World Cup -turnauksesta ja kolmas tänä kesänä Turusta. Mestaruuksista kaksi on voitettu sekasarjassa ja yksi miehissä.
— Molemmat turnaukset ovat olleet hienoja kokemuksia, mutta kyllähän tämä uudempi nousee korkeammalle, kun pääsi kotiyleisön eteen pelaamaan, hän muistelee mestaruuksiaan.
Seuratasolla Pöllänen on pelannut 2014 maakuntasarjaa Punkaharjun Urheilijoiden paidassa, mutta sittemmin siirtynyt pelailemaan harrastepesistä Savonlinnaan. Tätä ennen hän on harjoitellut Kesälahden Urheilijoiden joukkueen matkassa. Myös Kiteen Pallon otteita kesälahtelaiselle Pölläselle kertoo seuraavansa tarkasti.
— Periaatteessa koko elämän olen siis lajia seurannut.
Idea lähteä mukaan maajoukkueeseen syntyi, kun Pöllänen luki Australiassa 2012 pelatusta World Cup -turnauksesta.
— Silloin ryhdyin asiaa selvittämään. Joukkueeseen haettiin mukaan lomakkeella, ja kun vuoden 2015 kisoihin Sveitsiin ryhdyttiin hakemaan pelaajia, pistin paperit sisään.
Niinpä savonlinnalainen valittiin joukkueeseen, joka koostui pääosin maakuntasarjan tasoista pelaajista.
— Olihan se jännittävä reissu, kun pääsi ulkomaille saakka pelaamaan pesäpalloa. Sitä ei kovin moni kuitenkaan pääse kokemaan.
Tuolloin Pölläsellä oli kotiintuomisinaan kultaa niin sekasarjasta kuin miehistä.

Toisen kerran Pöllänen edusti Suomea pesäpallon World Cupissa tänä kesänä Turun turnauksessa, jossa hän pelasi seka- ja miesten Idän joukkueessa. Tällä kertaa matkaan tarttui kultamitali vain sekasarjasta, kun Suomen Länsi tiputti Idän puolivälierissä ja eteni aina mestaruuteen saakka. Tämä oli ensimmäinen kerta kun Suomelta oli kisoissa mukana kaksi joukkuetta.

Kaisaliisa Kontiainen

Osallistu keskusteluun

Itä-Savo