Mestiksen kärkijoukkue piti pintansa Lempäälässä — Räsänen: Puolustuspeli tökki ja maalinteko tökki

SaPKolla oli toisessa erässä etsikkoaikansa, mutta kiekkoa ei saatu maaliin asti, vaikka peliväline pari kertaa Kimmo Rautiaisen vartioiman maalin edustalla vaarallisesti pyörikin.

Tuija Pauhu

SaPKon maalilla torjuneelle Nico Viksténille Lempäälän jäähalli on tuttu paikka, sillä hän on pelannut kahdella kaudella LeKissä lainapelaajana.
SaPKon maalilla torjuneelle Nico Viksténille Lempäälän jäähalli on tuttu paikka, sillä hän on pelannut kahdella kaudella LeKissä lainapelaajana.

Vierasjoukkueet ovat LeKin ja SaPKon kuudessa edellisessä kohtaamisessa poistuneet kaukalosta voittajina, mutta keskiviikkona kaavaan tuli muutos.

Sarjakärki-LeKin ensimmäisen ja kolmannen erän vahva pelaaminen riitti Pallokerholle, jonka huippuhetket osuivat toiseen erään. Kolme pistettä jäi Lempäälään lukemin 5—2 (3—1, 0—1, 2—0).

Anton Ollikaisen (1+2), Janne Seppäsen (1+2) ja Santeri Vuotin (2+1) muodostama LeKin ykkösketju oli elementissään.

Ottelun näkyvin pelaaja oli kuitenkin isäntien kultakypärä Kristian Tanus. Vaikka nuori huippulupaus ei tehopisteillä herkutellutkaan, niin hän oli alituisena harmina SaPKo-pelaajille ja hankki pässipaidoille kolme pientä rangaistustakin.

Avauserässä mätettiin maaleja urakalla. LeKin junnutähdet aloittivat talkoot, kun 16-vuotias Kasper Simontaival viimeisteli kaksi vuotta vanhemman Tanuksen mainiosta esityöstä.

SaPKon Tommi Laakso tasoitti pelin ohjaamalla Ville Väinölän siniviivatoimituksen Kimmo Rautiaisen längistä verkon perille.

LeKi oli viimeistelyssään tehokas. Janne Seppänen teki 2—1-osuman. Maalista ison palasen voi ojentaa kokeneelle Tommi Välimaalle, joka takakarvasi kiekon pois hyökkäykseen lähteneeltä pässipaidalta.

Santeri Vuoti lisäksi pässilauman tuskaa viimeisteltyään 3—1 maalin takatolpalta kiekon pyörittyä aikansa SaPKo-pakin jaloissa. SaPKon valmennus otti siihen saumaan aikalisän ja erän loppupuoli mentiin maaleitta.

Toiseen erään SaPKo tuli vahvasti. Tatu Vihavainen sysäsi Rautiaisen torjunnasta maalin eteen lipuneen kiekon verkon perille ja 3—2-kavennuksen jälkeen pässipaidat jatkoivat rulettiaan LeKi-päädyssä.

Kiekko pyöri pariinkin otteeseen maaliviivan tuntumassa menemättä kuitenkaan viivan yli. Pässipaidat pääsivät erässä kahdesti yrittämään tasoitusta ylivoimallakin, mutta lähelle menneitä ei edelleenkään jääkiekossa lasketa.

— Ekassa erässä meiltä huonoa merkkauspelaamista, mutta toisessa parannettiin huomattavasti. Luotiin paikkoja ja tilanne olisi voinut kääntyä meillekin, kommentoi Vihavainen Elisa Viihteen erätaukohaastattelussa.

Päätöserä alkoi SaPKolta murheellisesti. Teemu Lämsä kampitti tulikuuman Tanuksen ja LeKin toinen ylivoimamiehitys syötteli SaPKo-neliön hajalle ja Vuoti pääsi viimeistelemään illan toisen osumansa.

Maalin jälkeen SaPKo pääsi ylivoimalle kavennusta yrittämään, mutta kuinkas kävikään. Tanus oli jälleen liian liukasliikkeinen ja Lämsä passitettiin taas jäähypenkille tällä kertaa koukkaamisesta.

Tasavajaalla LeKi iski viidennen naulan SaPKon arkkuun ja asialla oli jälleen isäntien ykkösketju. Ollikainen sai kunnian tuupata kiekon näyttävän syöttöketjun jälkeen ohi voimattoman Viksténin.

Vaikka Vikstén viidesti yllätettiinkin oli hän SaPKon ehdotonta parhaimmistoa.

SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen kehui LeKin pelanneen hienoa ja kurinalaista jääkiekkoa.

— Me taas emme olleet yhtä kurinalaisia. Ei tuon tasoista joukkuetta vastaan voi tehdä noin paljon virheitä omassa päässä, jos voittaa meinataan.

Jos puolustuspelaaminen tökki SaPKolla niin Räsänen laittoi samaan nippuun maalinteon.

— Älytön työmäärä jouduttiin tekemään maalin eteen ja Rautiainen otti sitten tarvittavat ja ratkaisevat kopit. Meillä on taas hommia edessä, että saadaan paletti kasaan perjantaiksi. Mutta opitaan, Räsänen päätti.

LeKin päävalmentaja Miikka Kuusela oli Räsäsen kanssa samaa mieltä kurinalaisuudesta, mutta hänen mukaansa se LeKin osalta ajoittui ensimmäiseen ja kolmanteen erään.

— SaPKo oli kyllä pelin päällä toisessa erässä ja aiheutti harmaita hiuksia. Rautiainen oli loistava tänään, Kuusela kiitteli SaPKosta juniorina Tampereelle lähtenyttä maalivahtiaan.

Perjantaina SaPKo pelaa jälleen kotijäällään. Vastustajaksi saapuu Janne ”Jasi” Sinkkosen luotsaama Iisalmen Peli-Karhut. Yleisöllä on otteluun vapaa pääsy.

Perjantaina SaPKo pelaa jälleen kotijäällään. Vastustajaksi saapuu Janne ”Jasi” Sinkkosen luotsaama Iisalmen Peli-Karhut. Yleisöllä on otteluun vapaa pääsy.

Näin pelattiin

1. erä: 1.42 1—0 Kasper Simontaival (Kristian Tanus), 4.29 1—1 Tommi Laakso (Ville Väinölä, Teemu Lämsä), 9.05 2—1 Janne Seppänen (Matias Simontaival, Tommi Välimaa), 13.19 3—1 Santeri Vuoti (Seppänen, Anton Ollikainen).

2. erä: 22.47 3—2 Tatu Vihavainen (Eetu-Santeri Koivunen, Atte Karppinen).

3. erä: 43.02 4—2 Vuoti (Seppänen, Ollikainen) yv., 45.38 5—2 Ollikainen (Valtteri Lemmetty, Vuoti),

Torjunnat: Kimmo Rautiainen LeKi 6+15+14=35, Nico Vikstén SaPKo 8+10+5=23.

Yleisömäärä: 345.