STPS:n erinomainen peli ei riittänyt pisteille kärkikamppailussa

FC Loviisa hyödynsi tehokkaasti vähäiset maalipaikkansa ja varmisteli lohkonvoittoaan 2-4-voitolla.

Timo Seppäläinen

STPS:n maalitykeistä Anna Tiirola (takana) onnistui viimeistelyssä. Viivi Wuorion maalitili ei sen sijaan karttunut Loviisan puolustuksen puristuksessa.
STPS:n maalitykeistä Anna Tiirola (takana) onnistui viimeistelyssä. Viivi Wuorion maalitili ei sen sijaan karttunut Loviisan puolustuksen puristuksessa.

Erikoistilanteet koituivat STPS:n kohtaloksi jalkapallon Kolmosen kärkikamppailussa lauantaina paahteisella Talvisalon Kesämaa-areenalla.
Kenttäpelissä läpi ottelun alakynnessä ollut FC Loviisa hyödynsi kovalla prosentilla vähäiset tilanteensa ja varmisteli lohkon ykköspaikkaansa 2—4-voitolla.
Loviisalaiset tekivät kaksi maalia kulmapotkun jälkitilanteesta, kun STPS:n maalivahti ei saanut pidettyä palloa hyppysissään. 1—2-osumassakaan STPS:n kenttäpelaajilla eivät olleet askelmerkit kohdallaan. Ratkaiseva 2—4-osuma tuli rangaistuspilkulta, kun STPS-kapteeni Milla Wuorio kaatoi loviisalaishyökkääjän.
— Oli siinä pallokin välissä, mutta saatoin tulla tulla tilanteeseen vähän edestä, joten ehkä siinä oli minunkin virhettäni, rajusti läpi ottelun uurastanut Milla antoi synninpäästön erotuomarille.

Vaikka tappio tuli ja tavoitteeksi asetettu kärkipaikka karkasi, ei STPS-leirissä oltu päät painuksissa. Vastustajan valmentajakin antoi tunnustusta mainion ottelun pelanneelle kotijoukkueelle.
— Olisitte ehkä ansainneet enemmän tästä pelistä, hän tunnusti kätellessään STPS-luotsi Kai Niirasta ottelun jälkeen.
Niiranen oli samaa mieltä.
— Loistava peli meiltä. Joukkue suoritti sillä tasolla, mihin se parhaimmillaan pystyy. Ja tänään se taso oli hyvä. Uskaltaisin kutsua tällaista peliä jo jalkapalloksi.
Niiranen ei moittinut pelaajiaan maaleja edeltäneistä tapahtumista.
— Pieniä, yksittäisiä virheitä tulee pelissä aina ja tänään kaveri rokotti niistä armottomasti. Onnistuimme kuitenkin liki täydellisesti niissä asioissa, joita lähdimme tekemään, Niiranen kehui.
Hänen mukaansa jokainen pelaaja voi lähteä areenalta pystyssä päin, vaikka tulos olikin tappiollinen.
— Hienoa, että uskalsimme pelata, vaikka ottelun panos olikin kova.

Kapteenikaan ei harmitellut tappiota.
— Pelattiin kuitenkin saakelin hyvä peli. Ihan parhaita pelejä, mitä olemme pelanneet. Olen todella ylpeä joukkueesta, Milla Wuorio sanoi.
STPS:n selkäranka ei katkennut, eikä yritys loppunut missään vaiheessa, vaan peliä painettiin loppuun asti vastustajan päätyyn. Toki jalka alkoi helteessä jo loppuminuuteilla painaa.
— Välillä meinasi hyytyä, mutta jaksettiin kuitenkin vetää täysillä loppuun asti.
Wuoriokin sai pelin loppuhetkillä tällin jalkaansa ja nilkutteli loppuverryttelyssä.
— Vähän tuli osumaa, mutta ei mitään pahempaa.

Jos Loviisan maalit olivat enemmän tai vähemmän onnenkantamoisia, teki kotijoukkue kaksi komeaa osumaa.
Reilun puolen tunnin pelin jälkeen erinomaisen ottelun pelannut puolustaja Kerttu Seppänen vapautti mainiolla ja oikea-aikaisella syötöllä Anna Tiirolan läpiajoon. Kauden yhdestoista osuma syntyi tarkalla laukauksella etukulmaan.
2—3-osuma puolestaan syntyi Heidi Malkin määrätietoisen etenemisen seurauksena. Sähäkkä hyökkääjä jätti loviisalaispuolustuksen seisomaan painellessaan pallon kanssa maalintekoon.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.