Ketterä kuritti taas SaPKoa U20 Mestiksessä – "Jäähymäärä on ollut meillä aivan liian suuri ja se syö peliä"

Joukkueet ovat kohdanneet jo neljä kertaa ja jokaisella kerralla imatralaiset ovat poistuneet kaukalosta voittajina. Viikonlopun tuplakierroksen tulokset olivat Ketterälle 4–1 ja 4–1.

Soila Puurtinen

Roope Huittinen oli hyvässä vireessä SaPKon maalilla sunnuntaina Ketterää vastaan.
Roope Huittinen oli hyvässä vireessä SaPKon maalilla sunnuntaina Ketterää vastaan.

Imatran Ketterä on osoittautunut SaPKolle hankalaksi vastustajaksi U20 Mestiksen alkusarjassa.

Joukkueet ovat kohdanneet jo neljä kertaa ja jokaisella kerralla imatralaiset ovat poistuneet kaukalosta voittajina. Viikonlopun tuplakierroksen tulokset olivat Ketterälle 4–1 ja 4–1.

Lauantaina SaPKo johti Imatralla pelattua ottelua Oskar Myllyksen osumalla vielä päätöserän puolivälissä.

Ketterä tasoitti pelin ylivoimalla kun Mathias Sairanen sai 2+10 minuutin rangaistuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Sen jälkeen Ketterä latoi pikatahdilla kaksi osumaa ja viimeisen niitin se iski tyhjään SaPKo-maaliin.

Sunnuntaina Talvisalossa edettiin myös tasatahtia, vaikka Ketterä kenttätapahtumia hallitsikin ja meni toisessa erässä 0–1-johtoon.

SaPKon Miki Kukkonen tasoitti tilanteen hieman ennen kolmannen erän puoliväliä tarkalla rannelaukauksella.

Muutaman minuutin kuluttua tunteet kuumenivat tarpeettomasti.

SaPKon Joe Leinonen otti ison rangaistuksen taklaamalla Ketterän Aleksi Akkilaa päähän. Syntyneestä kalabaliikista jäähyaitioon komennettiin myös SaPKon Mathias Sairanen ja kaksi Ketterän pelaajaa.

Akkilaa virvoiteltiin pitkään jäällä, ennen kuin hänet talutettiin pukukopin puolelle. Erotuomariston selvitellessä nujakasta aiheutuneita rangaistuksia, palasi Akkila takaisin kaukaloon.

Ketterä onnistui ylivoimalla tekemään 1–2-johto-osuman kun Valtteri Myllykallion siniviivapommi painui tolpan kautta Roope Huittisen vartioimaan SaPKo-maaliin. Syötön antoi ylivoimaa pyörittänyt Akkila.

Jäähypenkkiä kulutettiin loppuminuuteilla ahkerasti, mutta SaPKo ei onnistunut omissa ylivoimissaan ja Ketterä teki vielä kaksi osumaa, joista viimeisen tyhjiin.

– Erittäin tyhmä viisiminuuttinen meiltä. On tosin sanottava, että mikäli päätuomari [Mikko Silvennoinen] olisi ottanut edeltävän tilanteen pois ja antanut siitä Ketterälle jäähyn, ei koko hässäkkää olisi syntynyt, SaPKo-valmentaja Timo Keppo sanoi, mutta ei antanut synninpäästöä pelaajalleen.

– Tuollaisiin hölmöilyihin meillä ei ole varaa, valmentaja painotti.

Hän ei ottanut kantaa Ketterä-valmennuksen ratkaisuun ottaa päähän taklattu ja pukukoppiin talutettu Akkila takaisin peliin.

– Jos meidän pelaajamme olisi loukkaantunut noin pahasti, ei hän olisi enää ottelussa pelannut.

Vaikka Ketterä on neljä kertaa SaPKoa kurittanut, näki Keppo omiensa otteissa hyviäkin asioita.

– Tänäänkin oltiin pelillisesti ihan hyvin mukana. Fakta on sekin, että kun teet kahdessa pelissä kaksi maalia, niin vaikea on voittaa, Keppo muistutti ja kehui SaPKon maalilla viikonloppuna pelanneita Ilari Ruuskasta ja Roope Huittista.

Kepon mukaan Ketterä on hyvä joukkue, mutta hänen näkemyksensä mukaan SaPKolla on ollut jokaisessa kohtaamisessa mahdollisuus voittoon.

– Paketti ei ole pysynyt kasassa täyttä 60 minuuttia. Myös jäähymäärä on ollut meillä aivan liian suuri ja se syö peliä. Opintiellä ollaan. Uskotaan ja luotetaan siihen, että homma kääntyy tuloksellisesti parempaan suuntaan.

Ensi lauantaina SaPKo kohtaa IPK:n Iisalmessa ja sunnuntaina Hermeksen kotonaan.