Edis Tatli huuhtoi New Yorkin pettymyksen pois Olavinlinnassa — Berman Sanchez kukistui kaikin tuomariäänin

Suomalainen tähtäsi Olavinlinnassa täydelliseen suoritukseen ja uhosi voittavansa suvereenisti ja murskaavalla esityksellä. Sitä ei nähty, mutta suomalaisen paluun voittojen tielle tuli kuitenkin hallitun esityksen jälkeen.

Soila Puurtinen

Edis "Prince" Tatli oli Olavinlinnan seitsemännen Boxing Nightin odotetuin esiintyjä.
Edis "Prince" Tatli oli Olavinlinnan seitsemännen Boxing Nightin odotetuin esiintyjä.

Olavinlinnan Boxing Night huipentui lauantai-iltana vajaata tuntia ennen vuorokauden vaihtumista Edis Tatlin ja Berman Sanchezin otatukseen.

Tatli palasi tositoimiin huhtikuussa New Yorkin legendaarisessa Madison Square Gardenissa Teofimo Lopezille kärsimänsä tyrmäystappion jälkeen.

Suomalainen tähtäsi Olavinlinnassa täydelliseen suoritukseen.

— En halua pelkästään voittaa ottelua, vaan haluan voittaa sen suvereenisti ja murskaavalla esityksellä, Tatli uhosi ottelun alla.

8-eräiseksi kaavaltu kevytsarjalaisten ottelu kesti täyden ajan. Murskajaisia ei Olavinlinnan kehässä nähty, mutta Tatli palasi kuitenkin voittojen tielle hallitun ja tasapainoisen esityksen jälkeen.

Voitto kokeneesta Sanchezista tuli yksimielisin tuomaripistein.

— Ihan ookoo matsi. Kaikki meni odotetusti ja aika lailla suunnitellusti. Nautin kehässä olemisesta.

Soila Puurtinen

Berman Sanchezin ja Edis Tatlin ottelu alkoi tunnustellen.
Berman Sanchezin ja Edis Tatlin ottelu alkoi tunnustellen.

"La Cobra" Sanchez painoi perjantain punnituksessa tasan 66 kiloa, mikä oli kaksi kiloa yli sovitun 64 kilon painorajan. Sanchezin leiri oli varoittanut asiasta Tatlin manageria Pekka Mäkeä jo päivää aiemmin. Mäki oli asian suhteen ymmärtäväinen.

— Sanchez teki parhaansa vielä Suomen kamaralla saadakseen ylimääräiset kilot pois. Aivan kaikkia hän ei kuitenkaan saanut karsittua, Mäki sanoi.

— Sanchez matkusti Suomeen Costa Ricasta saakka, ja pitkälle matkalle osui vielä kaikenlaisia viivytyksiä. Tämän vuoksi tuntui kohtuulliselta, että ottelun painorajaa nostettiin hieman alkuperäisestä, Mäki sanoi.

Näin Edis Tatlikin välttyi painonvedon loppukiriltä. Tatlin painoksi merkittiin 65,7 kiloa.