Mielenkiintoisen lentopallon paikallistaiston ensimmäinen näytös Savonlinnassa lauantaina

East Volleyn pelaajavalmentaja Jaakko Hakulisen mukaan alueen lentopallolle tekee hyvää, että tässä vaiheessa sarjaa on mukana kaksi joukkuetta, jotka pystyvät pelaamaan kilpailukykyistä lentopalloa.

Soila Puurtinen

PaU:n ja East Volleyn tämän kauden kohtaamiset ovat olleet viisieräisiä trillereitä.
PaU:n ja East Volleyn tämän kauden kohtaamiset ovat olleet viisieräisiä trillereitä.

OKL-hallissa on lauantaina odotettavissa lämminhenkinen lentopallo-ottelu, kun East Volley ja Parikkalan Urheilijat ottavat ensimmäisen kerran yhteen lentopallon 2-sarjan välierässä.

East Volleyn pelaajavalmentaja Jaakko Hakulisen mukaan alueen lentopallolle tekee hyvää, että tässä vaiheessa sarjaa on mukana kaksi joukkuetta, jotka pystyvät pelaamaan kilpailukykyistä lentopalloa.

— Kun otteluparin voittaja pääsee 2-sarjan neljän parhaan joukkoon, niin eivät nämä enää mitään pilipalipelejä ole.

Runkosarjassa molemmat hakivat voitot vieraskentiltä erin 3—2.

— Ei mitään PaU:lta pois, mutta kotona me emme olleet erityisen hyviä. Olen aistinut joukkueesta sellaista fiilistä, että nyt halutaan näyttää ja hoitaa tämä sarja voitokkaasti, Hakulinen sanoo.

PaU:n pelaajavalmentaja Sami Muukkonen uskoo paikallispelin tuoman jännityksen nousevan isoon rooliin.

— Se on vahvoilla kumpi pystyy käsittelemään tilanteen paremmin ja jännittämään vähemmän. Pelillisesti kummallakin joukkueella on riittävät eväät voittoon.

Hakulinen uskoo pienen jännityksen olevan jopa hyväksi kun se vaan osataan kanavoida oikeisiin asioihin.

Valmentajat kehuvat pyydettäessä vastustajaansa.

— PaU pelaa fiksusti ja osaa tehdä pelin vaikeaksi vastustajalle. Ainakin meitä vastaan he ovat saaneet systeeminsä toimimaan hyvin. PaU on myös hyvä joukkue torjumaan, Hakulinen näkee.

Hän kuitenkin uskoo, että mikäli East pystyy pelaamaan omalla tasollaan, on jatkopaikka heidän.

— Vaikka vankka luotto voittoon onkin, niin mikään läpihuutojuttu ottelupari ei kuitenkaan tule olemaan.

Muukkonen näkee paljon hyvää Eastin tekemisessä.

— Tällä hetkellä sen keskihyökkäys on kovalla mallilla, kun Joonas Oksala tuli Petteri Härkösen kaveriksi keskitorjujaksi. Hakkuripeli heillä sen sijaan on ollut vähän hakusessa, kokeneen pelimiehen pelisilmä näkee.

Paineet Muukkonen sysää kokonaan savonlinnalaisille.

— PaU pelasi viime kaudella maakuntasarjaa ja mietimme riittävätkö meidän rahkeet 2-sarjaan. Nyt ollaan kuitenkin päästy näin pitkälle, joten pääsemme pelaamaan paineettomasti. East on rakentanut joukkuettaan pitempään ja 1-sarjakin on ollut puheissa, joten paineet ovat sillä puolella.

PaU on ollut kova varsinkin kotikentällään. Muukkosen mukaan OKL-hallikaan ei ole joukkueelle paha paikka.

— Se on lähellä ja varmasti saamme Parikkalasta omia kannattajiamme lehtereille. Minulla, Sairasen Mikolla, Valkeapään Atella ja Revon Eetulla on kokemusta siitä salista. Runkosarjassakin pelasimme Savonlinnassa hyvän pelin, jonka voitimme, Muukkonen muistuttaa.

— Kotikenttä on tietenkin etu, mutta ei me olla huonoja vieraissakaan, Hakulinen kuittaa salikysymyksen.

Joukkueet kohtaavat toisen kerran Parikkalassa sunnuntaina 18.3. Jos voitot ovat tasan, pelataan kolmas ja ratkaiseva ottelu Savonlinnassa lauantaina 24.3.

Lohkon toisen välieräparin muodostavat Partion Karpaasit ja Napapiirin Palloketut.

East Volley—Parikkalan Urheilijat, lentopallon 2-sarjan välierän 1. osaottelu Savonlinnan OKL-hallissa lauantaina 10.3. klo 16.

Luetuimmat

Kommentoidut