East Volleylle kahden tappion viikonloppu — "Ei auta jäädä liikaa harmittelemaan"

East Volley vieraili viikonloppuna Tampereella Rantaperkiön Iskun ja Turussa TUTO Volleyn vieraana. Molempien otteluiden voitot menivät kotijoukkueille.

Tuija Pauhu

East Volley pelaa seuraavan kerran lauantaina 2.11. Lempo-Volleyta vastaan kotipelissä Savonlinnassa.
East Volley pelaa seuraavan kerran lauantaina 2.11. Lempo-Volleyta vastaan kotipelissä Savonlinnassa.

East Volleyn viikonlopun saldoksi kertyi kaksi tappiota lentopallon miesten 1-sarjassa. Lauantaina Rantaperkiön Iskua vastaan Pyynikin palloiluhallilla pelattu ottelu päättyi lukemin 3—2 (19—25, 16—25, 25—18, 25—19, 15—10).

Sunnuntaina TUTO Volleyta vastaan pelattu vierasottelu päättyi kolmen erän jälkeen TUTOn puhtaaseen voittoon. 3—0-pelin erät olivat 25—1, 25—13 ja 25—17.

— Vähän harmittaa totta kai, kun kaksi tappiota tuli viikonlopulta, että eihän siitä mihinkään pääse. Sunnuntain pelin jälkeen puhuimme porukalla, että tästä pitää lähteä nyt vaan eteenpäin, eikä auta jäädä liikaa harmittelemaan, sanoo Eastin pelaajavalmentaja Jaakko Hakulinen.

Nyt ehdimme viikon aikana nollata kunnolla ja hioa sekä päät että pelikuviot parempaan kuntoon. — Jaakko Hakulinen

Lauantaina Iskua vastaan pelatussa ottelussa East voitti ensimmäiset kaksi erää Hakulisen mukaan helposti, mutta sitten peli kääntyi päälaelleen ja Isku voitti loput kolme erää. Viikonlopun kahdesta ottelusta oli lauantain tappio ikävämpi.

— Lauantain peli harmittaa enemmän siinä mielessä, että meillä oli siinä pisteet täysin otettavissa. Toki tänäänkin olisimme voineet hyvällä pelillä haastaa TUTOn paremmin, mutta tänään vastus oli kyllä todella kova. Peli ei jäänyt vain meidän vaisuudesta kiinni vaan he pelasivat myös todella hyvin.

Hetkittäisiä onnistumisia

Lauantaisen tappion jälkeen East lähti hakemaan sunnuntailta parempaa peliä, joka onnistuikin joukkueelta ajoittain.

— Hetkittäin tuli hyviä onnistumisia. Esimerkiksi alussa pelasimme ihan hyvällä huumorilla ja haastoimme vastustajaa hyvin, mutta sitten kävi vähän samalla tavalla kuin Iskua vastaan eli päät painuivat alas, emmekä saaneet enää niin onnistuneita suorituksia.

Eastin peli kuitenkin piristyi vielä hieman loppua kohden.

— Lopussa meille tuli parit vaihtomiehet kentälle, jotka tekivät hyviä ja rohkeita suorituksia tilanteeseen nähden, kertoo Hakulinen.

Ensi viikonloppuna kotiyleisön eteen

Eastin kovin pistemies kolmieräisessä ottelussa TUTOa vastaan oli Taavi Tuominen kuudella pisteellään. Eastin viiden pisteen keränneitä miehiä olivat Teemu Silventoinen ja Eetu Lähteenmäki, joka valittiin myös joukkueen parhaaksi pelaajaksi ottelussa.

TUTOlle eniten pisteitä takoi Ossi Rumpunen. Rumpunen sai kasaan 12 pistettä, ja joukkueen toisiksi kovimman pistetilin kasasi Alexej Zhbankov 11 pisteellään.

East pelaa seuraavan kerran lauantaina 2.11. Lempo-Volleyta vastaan kotipelissä Savonlinnassa. Lempo on tällä hetkellä Eastia pykälän verran ylempänä sarjataulukossa. Eastilla on viiden ottelun jälkeen seitsemän pistettä ja Lempolla kymmenen.

— Nyt ehdimme viikon aikana nollata kunnolla ja hioa sekä päät että pelikuviot parempaan kuntoon. Siitä se taas lähtee. Olemme hyvillä fiiliksillä, kun pääsemme taas kotiin pelaamaan mahtavan kotiyleisön eteen, sanoo Hakulinen.