Ajo varmisti paikan ylemmästä jatkosarjasta kauden parhaalla pelillään Joensuussa — ”Koko joukkueen onnistuminen kaikilla osa-alueilla”

Kotijoukkue Joensuun Hurmos johti ottelua vain kerran toisen erän keskivaiheella, mutta sen enempää siimaa ei Ajo antanut.

Tuija Pauhu

Savonlinnan Ajon pelit 2-sarjan ylemmässä jatkosarjassa käynnistyvät tammikuun alussa.
Savonlinnan Ajon pelit 2-sarjan ylemmässä jatkosarjassa käynnistyvät tammikuun alussa.

Savonlinnan Ajo voitti lentopallon naisten 2-sarjan runkosarjan viimeisessä ottelussaan Joensuun Hurmoksen tyylipuhtaasti 0—3 (8—25, 18—25, 13—25) sunnutaina.

Voiton myötä joukkue piti sarjataulukossa toisen sijansa, ja vaikka Pieksämäen Tsemppi nousi tasapisteisiin, jatkavat savonlinnalaiset pelejään ylemmässä jatkosarjassa paremman eräsuhteen myötä.

Ajon valmentajan Anssi Gröhnin mukaan koko joukkue tiesi otteluun lähtiessä, että jatko on omissa käsissä, eikä hänen tarvinnut tilannetta sen enempää korostaa.

— Totesin vain, että te tiedätte mistä tässä on kysymys, ja nyt on paikka pelata kauden parasta lentopalloa. Niin siinä kävikin.

Hurmos johti ottelua vain kerran toisen erän keskivaiheella, mutta sen enempää siimaa ei Ajo antanut.

— Ottelu oli koko joukkueen onnistuminen kaikilla osa-alueella, eikä vastustajalla ollut mitään mahdollisuuksia, Gröhn toteaa.

Ajolta eniten pisteitä ottelussa iski Tiina Puurtinen (12) sekä Niina Linjakumpu (11).

2-sarjan ylempi jatkosarja käynnistyy tammikuussa.