Parikkalan Urheilijoilla tärkeä taisto kotikentällä isänpäivänä, kun vastaan astelee Liperi Volley

PaU:n pelaajavalmentaja Sami Muukkonen ei ole piilotellut joukkueelta ottelun merkitystä.

Soila Puurtinen

Heikki Piippo ja kumppanit pääsevät tarjoamaan parikkalalaisille mielenkiintoisen iltapäivän lentopallon parissa.
Heikki Piippo ja kumppanit pääsevät tarjoamaan parikkalalaisille mielenkiintoisen iltapäivän lentopallon parissa.

Parikkalassa isänpäivä huipentuu jännittävään lentopallon miesten 2-sarjaotteluun kun Parikkalan Urheilijat saa vastaansa Liperi Volleyn. Kaksikko kamppailee yhdessä JyväsLentiksen kanssa lohkon neljännestä sijasta ja paikasta yläjatkosarjassa.

— En ole piilotellut tai vähätellyt joukkueelta pelin merkitystä. Nuoret pelaajamme ovat oppimassa lentopalloa ja paineen alla kovissa peleissä oppii parhaiten, sanoo PaU:n pelaajavalmentaja Sami Muukkonen.

Liperissä joukkueet tahkosivat täydet viisi erää kotijoukkueen viedessä lopulta voiton.

— En ole LiVon kaatamiseksi mitään erityisiä taikoja tehnyt, vaan oma peli tulee olemaan ratkaisevassa osassa. Heidän viimeisen pelinsä olen kyllä katsonut.

Edellisestä kohtaamisesta varmuudella pois on akillesjänteensä katkaissut LiVon Kari Romppanen, joka vielä viime kaudella pelasi parikkalalaisten riveissä.

— Yksi vahva pelaaja on heiltä pois vakiokokoonpanosta.

PaU on yleensä viihtynyt erinomaisesti kotihallissaan, vaikka tällä kaudella Passarit ja East Volley pisteet Parikkala-hallista hakivatkin.

— Kotikenttä on yleisesti ottaen pieni etu ja niinhän sen pitää ollakin, kun siellä monta kertaa viikossa harjoitellaan, Muukkonen sanoo.

PaU pääsee kamppailuun lähes täydellä miehistöllä. Ainoastaan toinen passari Elias Asikainen saattaa olla sairastelun vuoksi sivussa.

— Torstain harjoituksissa muut yksitoista pelaajaa olivat terveinä ja kunnossa.

LiVo on lohkossa neljäntenä 11 pisteellä. JyLe on koonnut kymmenen pistettä ja PaU yhdeksän. Runkosarjaa on sunnuntain jälkeen jäljellä viisi ottelua, joista PaU pelaa kolme kotonaan, yhden Savonlinnassa ja yhden Haminassa.

PaU—LiVo, lentopallon miesten 2-sarjan ottelu Parikkalahallissa sunnuntaina 11. marraskuuta kello 16.