Pasi Räsänen jatkaa SaPKon päävalmentajana – Myös joukkueenjohtaja Pekka Lindén sorvasi jatkosopimuksen

51-vuotias savonlinnalaislähtöinen Räsänen aloittaa ensi syksynä kuudennen kautensa SaPKon vastuuvalmentajana. Räsäsen kausilla SaPKo on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä Mestiksen kärkijoukkueista.

Soila Puurtinen

Pasi Räsänen aloittaa ensi syksynä kuudennen kautensa SaPKon päävalmentajana.
Pasi Räsänen aloittaa ensi syksynä kuudennen kautensa SaPKon päävalmentajana.

Pasi Räsänen jatkaa SaPKon mestisjoukkueen päävalmentajana myös ensi kaudella. 51-vuotias savonlinnalaislähtöinen Räsänen aloittaa ensi syksynä kuudennen kautensa SaPKon vastuuvalmentajana.

Räsäsen kausilla SaPKo on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä Mestiksen kärkijoukkueista.

Kirkkaimpina saavutuksena on Mestiksen mestaruus ja pronssi sekä kaksi hopeaa Suomen cupissa.

– Pasin kanssa yhteistyö ja hänen työnsä joukkueen eteen on ollut tuloksellista. Haluamme yhdessä viedä SaPKoa eteenpäin ja tehdä tulosta jatkossakin, sanoo toimitusjohtaja Petri Karppanen.

Karppasen mukaan SaPKo on saanut Räsäsen kokemuksen kautta hyvin pelaajia ja muita toimijoita.

– Urheilutoiminnan kokonaisuus yhdessä urheilutoimenjohtajan kanssa on mennyt koko ajan pienin askelin eteenpäin, Karppanen sanoo.

SaPKo julkaisi myös urheilutoimenjohtajana ja joukkueenjohtajana toimineen Pekka Lindénin jatkon ensi kaudelle.

– Pekan panos on todella suuri ja hänen pitkäaikainen sitoutuminensa SaPKon toimintaan on ollut todella merkittävä. Näiden sopimusten jälkeen pääsemme rakentamaan uutta kautta ja samalla rauhoitettua loppukauden urheilun osalta, Karppanen sanoo.

Soila Puurtinen

Pekka Lindén on ollut SaPKon tuki ja turva vuosikausien ajan. Sanansa pitävä työmyyrä nauttii suurta luottamusta pelaajien keskuudessa.
Pekka Lindén on ollut SaPKon tuki ja turva vuosikausien ajan. Sanansa pitävä työmyyrä nauttii suurta luottamusta pelaajien keskuudessa.

Räsäsen mukaan jatkosopimuksen tekeminen oli hieman erilainen prosessi kuin aikaisempina talvina.

– Muutama muukin vaihtoehto oli pöydällä. Liigaan oli hyviä kontakteja, mutta ehkä senkin sarjan aika tulee vielä meikäläiselle, Räsänen sanoi.

SaPKo oli kuitenkin Mestiksessä Räsäsen ehdoton ykkösvaihtoehto.

– Lopulta sopimus syntyi kivuttomasti ja päätös oli helppo. Mestis on hyvä paikka tehdä jääkiekkovalmentajan työtä. Pelaajien vaihtuvuus vuosittain on varsin suurta, joten sekin mahdollistaa yhden valmentajan pitemmät pestit samassa joukkueessa.

Lindénin jatkaminen tehtävässään oli yksi iso tekijä, miksi Räsänen sorvasi jatkosopimuksen.

– Yhteistyö pelaa hänen kanssaan erinomaisesti, Räsänen kiittelee.

Päävalmentaja näkee, että SaPKon urheilupuoli on hyvällä tolalla.

– Tekeminen on hyvää ja olosuhteet on saatu rakennettua sellaisiksi, että pelaajat pystyvät keskittymään olennaiseen ja kehittämään henkilökohtaisia taitojaan. Aika monta pelaajaa on täältä viime vuosina Liigaan lähtenyt.

Seuranakin SaPKo on saavuttanut tietyn aseman Mestiksen hierarkiassa.

– Siitä meidän on pidettävä kiinni.

Vaikka ykkösasia on tässä keväässä ja sarjassa menestymisessä, on katseita käännettävä jo ensi kauteen.

– Uusi joukkue kokoontuu jo kuuden kuukauden päästä, muistuttaa Lindén.Sen joukkueen kokoaminen alkaa nyt, kun pelaajilla on tieto ensi kauden valmennuksesta. Muun valmennustiimin kanssa neuvotellaan seuraavaksi.

– Kartoitetaan ensin omat pelaajat. SaPKolla on edelleen hyvä maine pelaajien keskuudessa, Räsänen sanoo.

Lindén toivoo, että pelaajat tulisivat vielä valmiimpina kesän jälkeen joukkueen harjoituksiin.

– Ohjeita varmasti valmentajilta saa, mutta itse on pelaajien työ tehtävä. Se vaatii sitoutumista ja monilta uhrauksiakin kun tyttöystävät jäävät eri paikkakunnille. Se on kuitenkin pieni pätkä elämää, joka voi antaa paljonkin, Lindén sanoo.

Räsäsen mukaan joukkuetta tullaan rakentamaan samalla sapluunalla kuin tähänkin asti.

– Luisteluvoimaisia pelaajia tarvitaan tähän sarjaan. Hieman olen huolissani Nuorten SM-liigan pelaajatuotannosta. Taso on pikkaisen pudonnut. Vähän valmiimpia pelaajia sieltä tuli vielä muutama vuosi sitten, mutta meidän valmentajien työtähän on jalostaa heitä eteenpäin.

Suomalaisen jääkiekon tila on Liigan ja Mestiksen osalta ollut viime vuodet myllerryksessä, eikä tilanne ole aivan stabiili vieläkään.

– Helpottaisi jonkin verran jos tietäisi minkälainen tämä sarja on jatkossa, Lindén sanoo.