SaPKo nousi kolmesti rinnalle ja jatkoajalla ohi — "Kyllä tästä joukkueesta luonnetta löytyy"

SaPKo otti kauden kolmannen jatko-aikavoittonsa RoKista lauantaina Talvisalossa.

Soila Puurtinen

Mikko Lahtela (18) iski SaPKolle kaksi maalia tärkeässä RoKi-voitossa.

SaPKo ja RoKi järjestivät lauantai-iltana Talvisalon Mediatili Areenalla 11 osuman maalijuhlan. Voittajaa joukkueiden väliltä haettiin jo kolmannen kerran tällä kaudella jatkoajalta, ja kolmatta kertaa SaPKo oli vahvempi. Voitto kirjattiin savonlinnalaisille 6—5. Ratkaisevan osuman iski Matias Lainio.

SaPKo valmentaja Pasi Räsänen ei kuitenkaan ollut ottelussa muuhun tyytyväinen kuin voittoon. Ottelua leimasi huolimattomuus, jonka myötä peli oli katkonainen. Rangaistuksia jaettiin iso pino molemmille joukkueille, ja useat pelikatkot pilkkoivat peliä.

— Meillä on tässä alla kovempi jakso, ja se näkyy. Olemme liikkeessä ja kamppailupelaamisessa jatkuvasti jäljessä, ja se taas näkyy kaverin luomissa maalipaikoissa. Kaksi peliä ja tuommoinen määrä maaleja omiin. Ei tämä missään nimessä ole ollut hyvää tekemistä, valmentaja totesi viitaten keskiviikkoiseen 2—5-tappioon Ketterästä.

RoKilla oli otteluun lähtiessään alla 6—1-tappio perjantaina Imatralla. Vieraiden parempi pelituntuma näkyi varsinkin avauserässä. Roope Urpolahti yllätettiin ensimmäisen kerran, kun ottelua oli pelattu vasta 51 sekuntia. Maalin iski Joona Huttula. Helpotusta kotiyleisölle avauserässä tarjoili Kasper Piitulainen, joka rakensi Jaakko Lantan kanssa 1—1-tasoituksen.

Toisessa erässä SaPKo nokitti RoKin avauserän nopean osuman. Mikko Lahtela pääsi purjehtimaan vieraiden puolustuksen läpi ja lopulta myös survoi kiekon RoKi-maaliin. Tällä kertaa erää oli pelattu vain 13 sekuntia.

SaPKo oli erän aikana kahdesti johtoasemassa, mutta RoKi kampesi itsensä aina tasoihin ja lopulta ohi. Lahtelan lisäksi SaPKolle maalinteossa onnistui Teemu Lämsä. RoKille puolestaan Tino Metsävainio, Malo Ville ja Jarkko Harjula.

Lahtelan ylivoimaosuma nosti kotijoukkueen kolmannessa 4—4-tasoihin, ja hetken näytti siltä, että SaPKo nousee vielä kolmen pisteen voittoon. Mutta RoKi käytti SaPKo-puolustaja Elmeri Laamasen kaatumisen hyväkseen, ja Malo vei vieraat 4—5-johtoon neljä minuuttia ennen päätössummeria.

SaPKo haki vimmatusti tasoitusta ottamalla kuudennen kenttäpelaajan kentälle, ja se tuotti tulosta. Niklas Salo pääsi siirtämään vapaasti 5—5-tasoituksen vain minuutti ennen summeria Joona Monton ja Lämsän esityöstä.

Jatkoajalla voittajaa jouduttiin hakemaan kahden ja puolen minuutin verran, mutta lopulta Lainio niittasi ratkaisevan maalin.

— Iso kiitos joukkueelle. Kokoajan olimme takana, ja väännettiin ja väännettiin. Kyllä tästä joukkueesta luonnetta löytyy, valmentaja-Räsänen päätti.

”Olimme vissiin jo joulunvietossa”

Jatkoajalla ratkaisevan osuman iskenyt Lainio myöntää, ettei joukkueen keskittyminen ollut ehkä ihan kohdillaan illan pelissä.

— Pistäisin tämän ottelun kyllä ihan meidän omaan piikkiin. Ei pelattu yhtään omaa peliä, mutta hyvin saatiin homma kuitenkin hoidettua, hän päivitteli.

Lainion mukaan oli kuitenkin posiitivista, että joukkue pystyi nousemaan kolmesti maalin tappioasemasta tasoihin, ja lopulta voittoon saakka.

— Kyllä tämä kertoo siitä, että luotetaan omaan tekemiseen sekä siihen viereiseen kaveriin. Tiesimme, että pystymme tuohon, ja pelasimme vaan. Ja sieltä se voitto lopulta tuli.

Ottelun jälkeen Lainio alkoi jo haaveilla tulevista vapaapäivistä.

— Ensi viikolla vielä treenaillaan, ja sitten pääsee kotiin viettämään kunnon joulua pariksi päiväksi.

Mestis jää lauantaisen kierroksen myötä joulutauolle. SaPKo pelaa seuraavan ottelunsa 29. joulukuuta, kun Savonlinnaan saapuu vieraaksi IPK.

Soila Puurtinen

Matias Lainio oli jälleen mukana jatkoajalla ratkaisun hetkillä..

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat

Kommentoidut