Tuomas Silvennoinen jatkaa sittenkin STPS:n valmentajana

Peliuransa syksyllä lopettanut Juuso Kautonen on laittanut tarmokkaasti seuran taustoja kuntoon

Soila Puurtinen

Juuso Kautosen ei enää tarvitse hikoilla Tuomas Silvennoisen vetämissä harjoituksissa, joten aikaa jää enemmän savonlinnalaisen jalkapallon paremman tulevaisuuden rakentamiseen.

Savonlinnalaisen edustusjalkapallon tila ei viime syksynä näyttänyt hyvältä.
Kapteeni Juuso Kautonen naulasi Copa Mundialinsa seinään komean uran päätteeksi, valmentaja Tuomas Silvennoinen ilmoitti lopettavansa, samoin kuin joukkueenjohtaja Vesa Voutilainen.
Seuran puheenjohtaja Sointu Kumpulainen empi myös jatkoaan ja Kyrönniemellä leijaili vahva aavistus siitä, että Kaakon Kolmosessa toiseksi sijoittunut joukkue hajoaa taivaan tuuliin.
Puheet Edustus-STPS:n kuolemasta olivat kuitenkin ennenaikaisia ja tänään tilanne on huomattavasti valoisampi. Siitä iso kiitos kuuluu Juuso Kautoselle. Mies on aloittanut uuden uransa kentän ulkopuolella tarmokkaasti.

Ensitöikseen hän puhui Silvennoisen jatkamaan.
— Juuso vakuutti, että saamme kasaan hyvän joukkueen, kolmannen kautensa keltamustien päävalmentajana aloittava Silvennoinen sanoo.
Vaikka lopettamispäätös vaikutti ehdottomalta, riitti kuukauden irtiotto seurasta muuttamaan mielen.
— Minulla oli kova halu päästä valmentamaan. Kävin läpi viime kauden ja jatkoin itseni kehittämistä. Vierailin muun muassa Vaasassa tapaamassa VPS:n valmennusjohtoa, opettajaksi opiskeleva Silvennoinen kertaa syksyään.
Kaivelemaan jäi sekin, että Kaakon Kolmosen mestaruus jäi saavuttamatta.
— Menimme kuitenkin selvästi eteenpäin edellisestä kaudesta.

Kautosen mukaan Silvennoinen saatiin vakuutettua paremmasta huomisesta muun muassa sillä, että taustalle löytyy enemmän tekijöitä.
— Tuomakselle oli varmaan pettymys, että hän joutui hoitamaan seurassa asioita, jotka eivät valmentajalle kuulu. Nyt laitamme taustat siihen kuntoon, että Tuomas saa keskittyä siihen minkä parhaiten osaa eli valmentamiseen. Muut huolehtivat bussin tankkauksesta ja kenttien varaamisista, Kautonen lupaa.
Johtokuntaan on saatu uutta verta. Kimmo Salmenoja ja Teemu Pulkkinen ovat jalkapallomiehiä kiireestä kantapäähän. Kumpulainen jatkaa puheenjohtajana kevennetyllä taakalla.
Joukkueenjohtajan tehtävät jaetaan Tero Mäkäläisen ja Toni Kotron kesken. Voutilainenkaan ei Kautosen mukaan kokonaan seuraa jätä.
— Näin hyvä tilanne taustojen osalta ei seurassa liene ollut koskaan tässä vaiheessa vuotta.
Vaikka Kautosen rooli seuran taustalla on vahva, ei mies osaa antaa itselleen titteliä. Komea GM ei tunnu omalta.
— Olen vähän sellainen sitoutumiskammoinen, hän virnistää.
Teot ovatkin titteleitä tärkeämpiä.

STPS julkaisee ensimmäiset viisi pelaajasopimusta jouluaattona.
— Tavoite on, että viime kauden runko jatkaisi. Kaikille jäi sellainen fiilis, että homma jäi kesken. Peli kehittyi koko ajan, Kautonen sanoo.
Varmoja lähtijöitä ovat Kautonen itse, toppari Tommi Ekmark ja maalivahti Lassi Rahikainen.
— Lähtökohta on, että meillä pitää olla hyvä joukkue.

Osallistu keskusteluun

Itä-Savo