SaPKo menetti neljän maalin johtonsa Joensuussa, mutta nousi lopulta voittoon — "Ostetaan nitroja sen verran enemmän"

Kasper Piitulainen iski pässipaidoille kauden ensimmäisen kolmen pisteen voiton keskiviikkona Joensuussa.

Soila Puurtinen

Kasper Piitulainen tekee vahvaa paluuta pelikentille pitkän tauon jälkeen. Kauden toinen maali Joensuussa ratkaisi ottelun keskiviikkona SaPKolle.
Kasper Piitulainen tekee vahvaa paluuta pelikentille pitkän tauon jälkeen. Kauden toinen maali Joensuussa ratkaisi ottelun keskiviikkona SaPKolle.

Joensuussa nähtiin keskiviikkona vauhdikas kiekkoilta, kun SaPKo ja Jokipojat hurjastelivat yhteensä yhdeksän maalia.

SaPKo nappasi ottelusta kauden ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa lukemin 4—5. Ottelu ratkesi päätöserässä Kasper Piitulaisen maaliin.

— Ei ihme, että Mestistä markkinoidaan Suomen viihdyttävimpänä lätkänä. Se ei vain ole sitä meille valmentajille. Mutta ostetaan nitroja sen verran enemmän, SaPKon Pasi Räsänen hymähti ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa.

Nitroja tarvittiinkin jo avauserässä, sillä se käynnistyi vauhdikkaasti. SaPKo hallitsi hienoisesti, mutta myös Jokipojilla oli paikkansa. Avausviikonlopun jäähyherkkyys seurasi SaPKoa myös Joensuuhun, ja joukkue istui jo avauserässä kolme kaksiminuuttista. Pässipaitojen onneksi kotijoukkueen ylivoimapeli ei ollut vielä kauden ensimmäisissä peleissä löytänyt oikeaa säveltään, ja SaPKo selvitti alivoimat mallikkaasti.

Savonlinnalaiset käyttivät sen sijaan oman ylivoimansa tehokkaasti. Jokipoikien Teemu Siironen ehti istua kampituksesta vain puoli minuuttia, kun Juuso Forsström iski kiekon jo joensuulaisten maaliin.

SaPKo onnistui luomaan hyvin maalipaikkoja, mutta tehottomuus vaivasi joukkuetta vielä avauserässä.

Tilanne kuitenkin korjautui toisen erän alussa, sillä erän ensimmäiseen kymmeneen minuuttiin nähtiin viisi maalia: kolme Jokipoikien maaliin ja kaksi SaPKon.

Ilotulituksen aloitti kahdesti alle puoleen minuuttiin onnistunut SaPKon Tino Sirén. Se riitti Jokipoikien maalilla aloittaneelle Kasperi Kotkaniemelle, ja Dominik Salama luisteli joensuulaisten maalille.

SaPKo ei kuitenkaan vielä lopettanut, ja Toni Henttonen vei vieraat heti perään neljän maalin karkumatkalle Ville Tiitisen esityöstä.

Jokipoikien kapteeni Esa Lehikoinen ei kuitenkaan luovuttanut, vaan nosti joukkueensa tahtomaalilla mukaan peliin. Kotijoukkue sai 1—4-kavennuksesta lisää uskoa omaan pelaamiseensa, ja Jonne Brygger nosti joensuulaiset heti perään kahden maalin päähän.

Hurjan kymmenminuuttisen jälkeen ottelu rauhoittui ja muuttui rikkonaiseksi. SaPKo päätyi istumaan jälleen rangaistusaitiossa, mutta Jokipojat ei saanut onnistumisia erikoistilanteistaan. Myös pässipaitojen maalilla torjuneen Oskari Salmisen varmat otteet pitivät SaPKon etumatkalla.

Jokipojat tasoitti ottelun kolmannessa erässä Terry Andin ja Erno Räisäsen osumilla.

SaPKolle tarjoutui erässä kaksi ylivoimaa ratkaista ottelu, mutta Henttosen tolppalaukausta lähemmäksi pässipaidat eivät maalia päässeet.

Ottelun ratkaissut 5—4-maali syntyi viisi minuuttia ennen päätössummeria. Salama luuli napanneensa Tatu Vihavaisen laukauksen, mutta kiekko tippuikin suoraan Kasper Piitulaiselle, joka varmisti voiton SaPKolle.
Räsäsen mukaan ottelu oli tasainen kamppailu molemmin puolin. Ylihyökkääminen 4—0-tilanteessa jäi kuitenkin kaivelemaan valmentajaa.

— Siinä annettiin kaverille vastahyökkäyksiä äärimmäisen paljon. Ihme, etteivät tehneet enemmän maaleja.

— Johtoasemassa pitää oppia pelaamaan järkevämmin ja viisaammin. Mutta onneksi tämä oli vasta kauden kolmas peli, kevääseen on pitkä aika. Eiköhän joku siihen mennessä opi.

SaPKon ottelut jatkuvat perjantaina kotiottelulla Kiekko-Vantaata vastaan.

Näin pelattiin

1. erä: 4.08 0—1 Juuso Forsström (Atte Karppinen, Matias Lainio).

2. erä: 22.18 0—2 Tino Sirén (Even Myreng Kjellesvis, Ville Tiitinen), 22.42 0—3 Sirén (Kasper Piitulainen, Matias Rauvola). 25.04 0—4 Toni Henttonen (Tiitinen, Tatu Vihavainen). 25.28 1—4 Esa Lehikoinen (Miro Väänänen, Nico Joki), 28.18 2—4 Jonne Brygger (Julius Harttunen, Erno Räisänen).

3. erä: 43.06 3—4 Terry And (Nico Joki), 46.50 4—4 Räisänen (Brygger, Joki), 55.53 4—5 Piitulainen (Tatu Vihavainen, Bernard Isiguzo),

Jäähyt: Jokipojat 4x2min + 1x10min (Miro Väänänen), SaPKo 6x2 min.

Torjunnat: Kasperi Kotkaniemi Jokipojat 5+3=8 (Vaihto: 22.42 0—3), Dominik Salama 2+10=12 (poissa: 58.12—58.57, 59.24—60.00), Oskari Salminen SaPKo 7+8+7=22 .

Yleisöä: 769.