Tanhuvaaran urheiluopisto lomauttaa – Huhtikuun alussa alkavien lomautusten kesto on 90 päivää

Yksitoista työntekijää jää vielä töihin, sillä ammatillinen koulutus jatkuu etäopetuksena ja opetushenkilöstöä tarvitaan.

Tuija Pauhu

Tanhuvaaran Urheiluopiston toimitusjohtaja ja rehtori Erkki Kauppinen.
Tanhuvaaran Urheiluopiston toimitusjohtaja ja rehtori Erkki Kauppinen.

Tanhuvaaran Urheiluopisto Savonlinnassa lomauttaa lähes koko henkilökuntansa huhtikuun alusta lähtien.

– Konsernitasolla meillä on 53 työntekijää vakituiset ja määräaikaiset yhteenlaskettuna, joista yksitoista jää vielä töihin. Linjausten mukaisesti kaikki muu valtion säätelemä toiminta on jouduttu lopettamaan toistaiseksi lukuun ottamatta ammatillista koulutusta. Se meillä jatkuu etäopetuksena ja sen vuoksi opetushenkilöstöä tarvitaan, sanoo Tanhuvaaran Säätiön ja Tanhuvaaran Palvelut Oy:n toimitusjohtaja ja urheiluopiston rehtori Erkki Kauppinen.

Lomautusten kesto on tässä vaiheessa 90 päivää, mutta ne voidaan Kauppisen mukaan keskeyttää tilanteen oleellisesti muuttuessa heti ja henkilöstöä voidaan kutsua töihin tarvittaessa.

Tanhuvaaran Säätiön, joka vastaa muun muassa ammatillisesta koulutuksesta, palveluksessa on 34 työntekijää, joista töihin jää kymmenen henkilöä. Seitsemän heistä on koulutuspuolen henkilökuntaa, kaksi edustaa hallintoa ja yksi on päivystävä kiinteistötyöntekijä.

Menetykset voivat olla nyt kohtuullisen mittavat. — Erkki Kauppinen

Tanhuvaaran Palvelut Oy työllistää 19 henkilöä, joista lomautetaan yhtä vaille kaikki.

Kauppisen mukaan urheiluopiston paras sesonki olisi ollut jo oven takana muun muassa kevään leirikouluineen ja muine kesän aktiviteetteineen.

– Katastrofihan ei kysy aikaa eikä paikkaa, mutta meidän tapauksessamme se osui kyllä pahimpaan mahdolliseen ajankohtaan, sillä paras sesonki jää nyt pandemian jalkoihin. Menetykset voivat olla nyt kohtuullisen mittavat, Kauppinen sanoo.

Sama tilanne on kaikilla Suomen yhdellätoista urheiluopistolla. Tanhuvaaran lisäksi seitsemän opistoa antaa ammatillista koulutusta.

– Nyt voimme vain odottaa saammeko valtiolta tukea ja missä vaiheessa se tulee. Myyntityötä on tällä hetkellä mahdoton tehdä, kun pandemian loppumisesta ei ole mitään tietoa, Kauppinen sanoo.

Uusimmat uutiset