East Volley kävi ryöstöretkellä Etelä-Pohjanmaalla – Pudotuspelien avausottelussa Kuortane kaatui viisieräisen väännön jälkeen

Ensi lauantaina savonlinnalaisjoukkueella on kotiyleisönsä edessä mahdollisuus pelata itsensä 1-sarjassa neljän parhaan joukkoon.

Soila Puurtinen

Iloisin ilmein pääsivät Tuomas Tervonen (vas.), Ilkka Sairanen ja Teemu Silventoinen lähtemään lauantaina pitkälle kotimatkalle Kuortaneelta.
Iloisin ilmein pääsivät Tuomas Tervonen (vas.), Ilkka Sairanen ja Teemu Silventoinen lähtemään lauantaina pitkälle kotimatkalle Kuortaneelta.

Jos kauden avausvoitto vastustajasta pitää ottaa, niin paras paikkahan se on tehdä pudotuspelien ensimmäisessä ottelussa.

Näin teki East Volley. Runkosarjan molemmat kohtaamiset erin 3–1 vienyt Kuortaneen urheiluopiston joukkue jäi soittelemaan kakkosviulua kun savonlinnalaiset kävivät Etelä-Pohjanmaalla ryöstöretkellä.

Puolivälierän ensimmäinen osa kirjattiin Eastille erin 3–2 (25–13, 15–25, 25–22, 19–25, 15–11.

Toinen osaottelu pelataan ensi lauantaina Savonlinnassa ja voitolla East menee neljän parhaan joukkoon ja välieriin. Jos Kuortane onnistuu tasoittamaan puntit, pelataan kolmas ja ratkaiseva otteli ensi sunnuntaina Kuortanella.

– Oli arvokas voitto. Meni hieman tiukemmalle mitä odotimme, mutta mitään ongelmaa meillä ei voiton kairaamisen suhteen ollut. Hyvä ja ehjä peli meiltä, Eastin pelaajavalmentaja Jaakko Hakulinen kommentoi.

Kuten eränumeroista voi päätellä, edettiin ottelussa vuorovedolla. East vei avauserän näytöstyyliin.

– En tiedä yrittikö vastustaja hämätä meitä, mutta he aloittivat ottelun ihan ihmeellisellä kuusikolla. Saimme kuitenkin syötöllä heidän pelinsä rikki.

Toiseen erään Kuortane tuli tutummalla koostumuksella ja se puri vieraisiin.

– Heidän vastaanottonsa ja sitä kautta hyökkäämisensä parani, Hakulinen näki.

Kolmas erä oli jälleen Eastin, mutta neljäs kotijoukkueen. Viidennessä erässä East Volley karkasi muutaman pisteen johtoon ja pystyi sen pitämään loppuun asti.

Hakulisen mukaan yksi ottelun ratkaisuista oli East Volleyn vahva tunnelataus.

– Pidettiin tarkoituksella hyvää meteliä ja tuuletettiin onnistumisia railakkaasti. Olisiko se nuoria poikia vähän hämmentänyt.

Runkosarjassa Eastille vaikeuksia aiheuttanut Sebastian Pozo Hernandez oli kokoonpanossa, mutta ei pelannut.

– En tiedä oliko hänellä jotain pientä vaivaa. Se ei oikein meille selvinnyt.

East Volleysta muhkeimman pistemäärän (24) takoi totutusti Teemu Silventoinen, mutta Hakulisen mukaan onnistumisia tuli laajalla rintamalla.

– Ei ollut yhden miehen show.

Ensi lauantaina Savonlinnan liikuntahallissa on odotettavissa herkkua, jota paikalliselle lentopalloyleisölle ei liian usein ole tarjoiltu.

– Nautitaan hetki tästä voitosta, mutta käännetään pian katseet kotiotteluun. Yhdellä voitolla ei pudotuspeleissä tee vielä yhtään mitään. Seuraava peli on se tärkein, Hakulinen muistutti.

Hän uskoo, että halliin saadaan tunnelmaa ja muhkea määrä katsojia.

– Savonlinnalainen lentopalloyleisö ymmärtää varmasti mistä nyt on kyse.