Savonlinnan Hiihtoseuralaiset jäivät tavoitteistaan Taivalkoskella – "Ei kunto kuitenkaan mikään katastrofi ole"

Sunnuntain vapaan tyylin 10 kilometrillä SHS:n Vilma Jylhä oli 34:s ja Tiia Kauppinen sijoittui 66:nneksi. Eevi-Inkeri Tossavainen ei alaikäisenä voinut kympille osallistua.

Sakari Kekki

Vilma Jylhä sijoittui sunnuntaina vapaan kympillä 34:nneksi.
Vilma Jylhä sijoittui sunnuntaina vapaan kympillä 34:nneksi.

Hiihdon Suomen cup jatkui viikonloppuna Taivalkoskella perinteisen tyylin sprinteillä ja vapaan tyylin normaalimatkoilla.

Savonlinnan Hiihtoseuran naisille viikonvaihde oli tuskainen. Vilma Jylhä sijoittui lauantain sprintissä 18:nneksi ja Eevi-Inkeri Tossavainen 35:nneksi. Kilpailukautensa avannut Tiia Kauppinen oli 60:s.

Sunnuntain vapaan tyylin 10 kilometrillä Jylhä oli 34:s. Kauppinen sijoittui 66:nneksi. Tossavainen ei alaikäisenä voinut kympille osallistua.

Jylhälle vaisuissa hiihdoissa oli parasta se, että pystyi huononakin päivänä kohtuullisiin sijoituksiin.

– Alkukaudelta en ole vielä saanut kaipaamaani iskua. Ei kunto kuitenkaan mikään katastrofi ole. Kun huonoilla hiihdolla pääsee tällaisiin tuloksiin, niin tietää, että nappihiihdoilla voi yltää varsin korkealle.

– Sprintissä kaipaan entistä nopeuttani. Se löydettävä uudestaan. Kymppi oli selvä pettymys. Hirmu nahkeata oli. Nyt pitää pari viikkoa keskittyä harjoitteluun ja sitten kahden viikon päästä Rukalle Fis-kisoihin, Jylhä kertoi.

Tossavaisen jatkopaikka jäi sprintin karsinnassa 1,38 sekunnin päähän.

Tulos oli hiihtäjälle pettymys.

Kun huonoilla hiihdolla pääsee tällaisiin tuloksiin, niin tietää, että nappihiihdoilla voi yltää varsin korkealle. — Vilma Jylhä

– Odotin paljon parempaa, kun viikko sitten persta kulki Kainuun Talvikisoissa tosi hyvin. Tasuri sujui, mutta jalkoja en saanut liikkeelle. Vuorohiihto oli kankeaa. Jospa tämä oli nyt sitten se vuoden huono päivä, Tossavainen totesi.

Sunnuntaina Tossavainen olisi mielellään hiihtänyt kilpaa, mutta joutui tyytymään harjoituslenkkiin. Suomen cupin säännöt sallivat 17-vuotisten osallistumisen sprintteihin ja viesteihin, mutta eivät osallistumista normaalimatkoille.

Naisten 10 kilometrillä Kerttu Niskanen luisteli voittoon 26,3 sekunnin erolla 42-vuotiaaseen Riitta-Liisa Roposeen.

– Harjoituskaudella olen paukutellut ennätyksiä kaikissa testeissä. Talvelta odotan huomattavasti viime kausia parempia tuloksia, Niskanen totesi.

Terveyspulmista kolme viikkoa kärsinyt Krista Pärmäkoski on vielä kaukana huippukunnostaan. Pärmäkoski jäi Niskaselle 29,1 sekuntia sijoittuen kolmanneksi.

– Olen kyllä huolissani kunnostani. Rukalle osallistumista pitää nyt pari päivää harkita ja miettiä valmentajan kanssa kannattaa tehdä, Pärmäkoski huokaili.

Miesten 14 kilometrin kilpailussa Pohti Ski Teamin Joni Mäki otti Taivalkoskella kauden neljännen perättäisen voittonsa.

Rukan maailmancupissa menestystä tavoitteleva Mäki kukisti Puijon Hiihtoseuran Perttu Hyvärisen 8,5 sekunnilla. Pohti Ski Teamin Joel Ikonen oli kolmas 13,4 sekuntia voittajasta.

Selkävaivoista kärsivä Iivo Niskanen ei kilpailuun osallistunut. Pois jäi myös sairastunut Risto-Matti Hakola.