Joululahja savonlinnalaisille tiistaina Savonlinnan Kauppatorin kulmilla: Tonttuhölökkä haastaa kaupunkilaiset liikkeelle

Tuija Pauhu

Tonttuhölökkä järjestettiin ensimmäisen kerran kaksi vuotta sitten. Arkistokuva.
Tonttuhölökkä järjestettiin ensimmäisen kerran kaksi vuotta sitten. Arkistokuva.

Savonlinnan Seudun Liikunta ja Etelä-Savon Liikunta tarjoaa joululahjaksi kaikille ilmaisen liikuntapahtuman Tonttuhölökän tiistaina. Ainoa kriteeri osallistumiselle on ottaa mukaan joulumieltä.

— Haluamme haastaa kaikki kaupunkilaiset mukaan jouluisaan hyvänmielen liikuntatapahtumaan, kertoo SSL:n Savonlinna Liikkuu -hankkeen vetäjä Mikko Hietalahti.

Tonttuhölökkä järjestettiin ensimmäisen kerran kaksi vuotta sitten, jolloin se sai positiivisen vastaanoton. Tänä vuonna se on osa Hietalahden vetämää hanketta, jonka puitteissa on järjestetty muun muassa porrastreenit Olavinlinnassa.

— Tämä on omalla tavallaan tietynlainen joululahja kaupunkilaisille. Kyseessä on maksuton tapahtuma, jonka lisäksi kaikki osallistujat ovat mukana tuotepalkintojen arvonnassa, hän kertoo.

Tapahtuma alkaa kauppatorilla kello 18 yhteisen verryttelyn tahdissa. Itse lenkki suuntaa torilta matkustajasataman kautta kohti Olavinlinnaa, josta se jatkuu Ruislahteen ja sieltä kevyen liikenteen väylää pitkin Aleksin aukiolle ja takaisin kauppatorille. Yhteensä matkaa taittuu noin 2,5 kilometriä.

— Meillä on täällä hyvät kevyen liikenteen väylät, joten haluamme hyödyntää niitä, Hietalahti kertoo.

Osallistujat voivat lisätä joulutunnelmaa pukemalla päähänsä tonttulakit, mutta ne eivät Hietalahden mukaan ole pakolliset.

— Kaikki saavat tulla tänne sellaisena kuin ovat. Mutta jos haluaa nostaa joulua esille, niin lakithan ovat aina mukavia!

Tonttuhölökkä tiistaina 10. joulukuuta kello 18 alkaen Savonlinnan kauppatorilla.