IPK:n kesälomalle lähettänyt Niklas Salo: "Nyt fiilistellään vielä hetki ja huomenna suunnataan katseet eteenpäin"

SaPKon ratkaisumaalin maanantaina Iisalmessa laukonut Niklas Salo sekä pässipaitojen valmentaja Pasi Räsänen kehuivat IPK-sarjaa tasaiseksi. Räsänen kommentoi myös välejään IPK:n Janne Sinkkoseen.

Tuija Pauhu

Niklas Salon huikea kausi jatkuu myös pudotuspeleissä. Kuuteen otteluun hyökkääjä on napauttanut tehot 2+6.
Niklas Salon huikea kausi jatkuu myös pudotuspeleissä. Kuuteen otteluun hyökkääjä on napauttanut tehot 2+6.

SaPKo eteni Mestiksen välieriin, kun se kaatoi kuudennessa puolivälieräottelussa maanantaina IPK:n Iisalmessa jatkoerässä 4—5.

SaPKolle ratkaisevan maalin iski Niklas Salo, kun tämä ohjasi Henri Keskilohkon vedon ohi IPK-vahti Aleksi Aution ajassa 70.06.

— Keskilohko laski hyvin kulman, johon laittaa syötön. Itse en edes nähnyt kiekkoa. Hyvin oli laskettu kulma, että menee luistimesta maaliin, Salo naureskeli ottelun jälkeen.

Kuudes puolivälieräottelu alkoi varovasti, mutta jatkoi sarjan aiemmilta otteluilta tuttua hurlemheita varsinkin päätöserässä.

SaPKo johti ottelua kolmesti, mutta sitkeä iisalmelaisjoukkue onnistui aina kuittaamaan. Ratkaisu haettiin lopulta jatkoerästä, joka kääntyi lopulta SaPKolle Pasi Kouvolaisen otettua kaksiminuuttisen kiekon sulkemisesta. Sen myötä pässipaidat iskivät hurjan paineen IPK:n päätyyn, mutta ratkaisu syntyi lähes välittömästi ylivoiman loputtua.

— Minun mielestäni hallitsimme ottelua. IPK taisteli kyllä hyvin tänäänkin, mutta me olimme yhden maalin verran parempia, Salo summasi pelin.

Salon mukaan SaPKo paransi otteitaan läpi sarjan, kun taas IPK taisteli hyvin.

— Me olimme vähän parempia ja ansaitsimme mennä jatkoon.

SaPKon pelit jatkuvat välierissä perjantaina, kun Talvisaloon saapuu vieraaksi TUTO. Salon mukaan keskittyminen on ollut vielä tähän saakka täysin IPK-sarjassa, mutta pian katseet suunnataan jo eteenpäin.

— Nyt fiilistellään vielä hetki ja huomenna suunnataan katseet eteenpäin. Varmasti tasainen sarja tulossa, mutta omilla aseilla pystymme haastamaan heidät hyvin, Salo ennakoi.

Timo Seppäläinen

Pasi Räsäsen mukaan katseet siirretään tiistaina kohti TUTO-kamppailuja.
Pasi Räsäsen mukaan katseet siirretään tiistaina kohti TUTO-kamppailuja.

Myös SaPKo-valmentaja Pasi Räsänen yltyi kehumaan kuuteen otteluun venynyttä pudotuspelisarjaa.

— Kaksi loistavaa ja hyvin valmennettua joukkuetta kohtasivat tässä sarjassa. Oli tunnetta niin kentällä kuin valmennuksessa, hän pohti ottelun päätyttyä.

Räsänen oli tuttuun tyyliinsä ylpeä joukoistaan voitokkaan ottelun jälkeen.

— Pahaan paikkaan tulimme ja pystyimme klaaraamaan voiton. Varmasti kovin sarja, mitä pudotuspelisarjoja on ollut tässä käynnissä. Mutta matka jatkuu ja tiistaina ryhdymme keskittymään eteenpäin.

Lopuksi Räsänen kommentoi myös välejään IPK-käskijä Janne Sinkkoseen.

— Hyvät välit meillä on. Kun pelataan pleijareita, se on silloin sotaa, hän toteaa hymyillen.