Ketterän Samuli Tervo nollasi SaPKon 1257 katsojan harmiksi — Tappio oli pässipaidoille jo kolmas peräkkäinen

Revanssimahdollisuutta tarjotaan heti sunnuntaina kun joukkueet kohtaavat Imatralla.

Timo Seppäläinen

Samuli Tervo oli Ketterän maalilla ohittamaton.
Samuli Tervo oli Ketterän maalilla ohittamaton.

SaPKon ja Ketterän ottelut ovat tällä kaudella olleet Talvisalossa vähamaalisia, eikä lauantai-ilta tehnyt poikkeusta. Kun Ketterän maalivahti Samuli Tervo torjui kaikki kotijoukkueen laukaukset, riitti kaksi maalia imatralaisille täyteen pistepottiin.

0—2-lukemin tullut tappio oli SaPKolle jo kolmas peräkkäinen ja sarjataulukossa pässipaidat ovat valahtaneet viidennelle sijalle. Revanssimahdollisuutta tarjotaan heti sunnuntaina kun joukkueet kohtaavat Imatralla.

Molemmat joukkueet olivat saaneet kinkut sulateltua ennen ottelua, sillä kaukalossa mentiin vauhdilla ensimmäisestä aloituksesta lähtien.

SaPKo hallitsi hienokseltaan avauserän tapahtumia, mutta ainoan maalin teki vierasjoukkue. Sarjan eliittipuolustajiin kuuluva Joel Olkkonen nousi väkevästi SaPKo-maalille, Roope Urpolahti torjui ensimmäisen yrityksen, mutta raamikas Mikko Haaparanta ruhjoi kiekon verkon perukoille.

Toinen erä mentiin jo selvemmin kotijoukkueen komennossa, mutta maalinteko oli vaikeaa ja Tervo erinomainen. Yksi ratkaisevista torjunnoista oli kentälle palanneen Matias Lainion läpiajon nollaaminen. Tervo koppasi SaPKon kultakypärän laukauksen eleettömästi hanskaansa.

Ottelun päätuomarikaksikko Jesse Leed-Jukka Pelkonen oli valinnut perin sallivan linjan. Kahteen erään vihellettiin ainoastaan yksi rangaistus. Sen otti kotijoukkueen Tommi Laakso kampituksesta. Linja oli oikea, sillä naapurusten välinen kamppailu pysyi siistinä ja rehtinä.

Päätöserän puolivälissä illan toinen rangaistus annettin Tervolle, joka torppasi maalinsa takana SaPKo-hyökkääjä Tatu Vihavaista. Kotijoukkue ei saanut hyvistä yrityksistä huolimatta kiekkoa ohi Tervon.

Rasmus Hämäläinen löi viimeisen naulan SaPKon tyhjään maaliin.

Yleisöä Talvisalon lehtereillä oli komeasti 1257.

Näin pelattiin

1. erä: 17.50 0—1 sr Mikko Haaparanta (Joel Olkkonen, Ville Paalanen.

2. erä: ei maalia

3. erä: 59.54 0—2 Rasmus Hämäläinen

Torjunnat: Roope Urpolahti SaPKo 7+7+8=22, Samuli Tervo Ketterä 9+10+13=32.

Jäähyt: SaPKo 1x2 min, Ketterä 1x2 min.

Yleisöä: 1257