Sanooko neljäs kerta toden Passareita vastaan? — Siipirikkoisella Ajolla suuret panokset OKL-hallissa sunnuntaina

Savonlinnan Ajo on kärsinyt sairastumisista ja loukkaantumisista kauden aikana. Valmistautuminen Passarit-kohtaamiseen ei ole ollut paras mahdollinen.

Tuija Pauhu

Ajo kohtaa Passarit sunnuntaina OKL-hallilla. Kolme edellistä kohtaamista ovat päättyneet mikkeliläisten voittoon.
Ajo kohtaa Passarit sunnuntaina OKL-hallilla. Kolme edellistä kohtaamista ovat päättyneet mikkeliläisten voittoon.

Kiivaasti pudotuspelipaikkaa tavoitteleva Savonlinnan Ajo pelaa sunnuntaina OKL-hallilla suurista panoksista lentopallon naisten 2-sarjan ylemmässä jatkosarjassa. Vieraaksi saapuu lohkoa johtava Passarit Mikkelistä. Pelissä on enemmän kuin Etelä-Savon paikallishegemonia, sillä joukkueiden välinen ero taulukossa on vain kaksi pistettä, kun pelaamatta on vain muutama kierros.

Ajon päävalmentaja Anssi Gröhn näkee joukkueensa lähtevän kotiotteluun selvänä altavastaajana. Niin olisi jo keskinäisten tulosten perusteella, ja asetelmaa alleviivaa vielä savonlinnalaisryhmää riivannut sairastelusuma. Niiden lisäksi pelaavan rosterin ulkopuolelle jäävät myös pitkäaikaistoipilaat.

— Viime peleissä meillä on ollut yksi vaihtopelaaja mukana, ja nyt tilanne on vielä huonompi useamman pelaajan kuumeilun vuoksi. Viime treeneihin osallistui kokonaiset viisi edustuksen pelaajaa, Gröhn kertoo.

Valmentaja vakuuttaa kuitenkin, että sunnuntain ottelu päästään joka tapauksessa pelaamaan.

— Niin se menee joukkueurheilussa, että niillä pelataan, ketkä käytettävissä ovat. Kaikkemme lähdemme yrittämään.

Nyt kaivataan jokaiselta pelaajaltamme kauden parasta peliä. — Anssi Gröhn

Revanssi hakusessa

Vaikeassakin tilanteessa joukkue uhkuu näyttöhaluja juuri Passareita vastaan. Kauden kolme keskinäistä kohtaamista ovat kaikki päättyneet mikkeliläisten voittoihin.

Ensimmäinen ottelu venyi viidenteen erään, mutta kaksi viimeisintä kohtaamista menivät Passareille puhtaasti 3—0.

— Meillä on paljon hampaankolossa. Viime pelimme heitä vastaan Mikkelissä oli meiltä täysi fiasko. Nyt kaivataan jokaiselta pelaajaltamme kauden parasta peliä, Gröhn toivoo.

Joukkue kaipaa tehoja erityisesti hyökkäyspeliin. Syöttö- ja vastaanottopeliä on parannettava ja pisteitä kaivettava taululle, jotta jatkopaikka on mahdollista saavuttaa jatkosarjan viimeisten pelien jälkeen.

Gröhn kehuu Passarien olevan ”inhottava vastustaja”. Mikkeliläisten pelistä löytyy monipuolisesti aseita, joihin kuuluvat syöttöpeli, taktinen kurinalaisuus ja taitava passari.

Ennen viikonloppua Ajo on lohkossa kolmantena 12 pisteellä. Piikkipaikkaa pitävät Passarit ja Naarasleijonien kakkosjoukkue 14 pisteellä.

Passarien jälkeen Ajo kohtaa sarjassa vielä Naarasleijonien kakkosjoukkueen vieraissa ja Salpiksen kotihallissa. Kaikki jäljellä olevat vastustajat jahtaavat jatkopaikkoja.

— Kaikki kolme peliä ovat sellaisia, että kuka vain voi voittaa kenet vain, Gröhn näkee.

Toiveissa olisikin, että flunssatilanne helpottaisi.

— Pian olemme siinä tilanteessa, että täytyy hakea omien juniorien puolelta vaihtopelaajia. Kenties jo sunnuntaiksi.

Luetuimmat

Kommentoidut