Talvisalon rinteessä hurjastellaan kesäkuussa mäkiautoilla

HaTTu ry järjestää kesäkuun 6. päivä Lumme Energia GP -mäkiautokisan Savonlinnassa.

Timo Seppäläinen

Savonlinnassa on kisattu mäkiautoilla muun muassa 2000-luvun alussa. Tuolloin kaupungissa ajettiin mäkiautojen SM-osakilpailu.
Savonlinnassa on kisattu mäkiautoilla muun muassa 2000-luvun alussa. Tuolloin kaupungissa ajettiin mäkiautojen SM-osakilpailu.

Hyväntekeväisyysjärjestö Savonlinnan HaTTu ry järjestää kesäkuun 6. päivä Lumme Energia GP -mäkiautokisan Savonlinnassa. Tapahtumapaikkana toimii Savonlinnan keskustassa sijaitseva legendaarinen Talvisalon rinne.

Kisassa on kaksi sarjaa; kilpa- ja showsarja. Kilpasarjassa kisataan Suomen mäkiautoilijat ry:n järjestämien tapahtumien virallisten sääntöjen mukaan, jotka takaavat tasapuolisuuden kaikille kilpailuun osallistuville. Showsarjassa taas nopeus ei ole merkittävin ominaisuus vaan persoonallisuus. Luovat ratkaisut autoissa ja tiimin esiintyminen ovat osat viihdyttävää kokonaisuutta.

– Järjestäjät toivovat, että myös paikalliset mäkiautoilusta kiinnostuneet tahot osallistuvat kisaan. Kilpa- tai showsarjan auton rakentamiseen on aikaa lähes kolme kuukautta, tapahtuman tiedotteessa todetaan.

Tapahtuman ajankohta on Savonlinnan ”superlauantai” eli kaupungin kesäkauden avauspäivä 6.6.2020, jolloin ihmisiä on liikkeellä tuhatmäärin lukuisissa eri tapahtumissa.

Mäkiautokisa toteutetaan puhtaan ilman ja vapaan hiilijäljen tapahtumana. Teema otetaan huomioon kaikessa järjestelyissä ja toiminnassa.

Tapahtuman tavoitteena on kerätä varoja savonlinnalaisten vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten harrastetoiminnan tukemiseen.

Lumme Energia GP -mäkiautokisa Savonlinnassa 6. kesäkuuta 2020.