Heinolan vesisade hyydytti STPS:n — ”Perustekemisen taso pitää saada paremmaksi”

STPS:n valmentajan Kai Niirasen mukaan nuoren joukkueen pelaamista leimaa tällä hetkellä pelirohkeuden ja itseluottamuksen puute. STPS hävisi lauantaina Union Plaanille 201511.

Soila Puurtinen

Valtteri Pekkinen teki STPS:n kavennuksen Heinolassa.
Valtteri Pekkinen teki STPS:n kavennuksen Heinolassa.

STPS koki lauantaina 2—1-tappion Union Plaanin vieraana Heinolassa jalkapallon Kaakon Kolmosessa.

Pisteittä jääminen harmitti luonnollisesti joukkueen valmentajaa Kai Niirasta.

— Saamme pisteitä sen mukaan, mitä meidän perustekeminen on. Tällä hetkellä taso on näköjään tämä. Pelkät perussyötötkin menevät liian usein vastustajalle, hän pyöritteli.

Vieraat aloittivat ottelun lauantaina vahvasti, ja saivat pallon ensimmäisen kerran verkkoon jo ensimmäisen kymmenen minuutin aikana. Maali kuitenkin hylättiin paitsiona.

Tuon jälkeen kotijoukkue pääsi mukaan otteluun, ja puoliajalle mentiin Union Plaanin 1—0-johdossa. Toisella puoliskolla Jens Tanskanen vei kotijoukkueen jo kahden maalin johtoon, mutta STPS:n Valtteri Pekkisen kavennus nosti savonlinnalaiset taistelemaan pisteistä.

Ottelun loppu oli STPS:n hallintaa, mutta tasoitus jäi puuttumaan.

— Olimme pelissä hyvin mukana ensimmäisen kympin, mutta annoimme sen jälkeen kaverille tilaa ja ohjat. Vaikka toisen puoliskon alussa he saivat maalin, oli se muutoin meidän hallintaa. Saimme hyvin painetta, mutta emme tasoitusta, Niiranen summasi.

Hänen mukaansa nuoren joukkueen pelaamista leimaa tällä hetkellä pelirohkeuden ja itseluottamuksen puute.

— Tiesimme etukäteen, että näitä hetkiä on nuoren joukkueen kanssa edessä. Vaikka saimme alkukaudesta väännettyä voittoja, joudumme tekemään nyt todella paljon duunia, että saisimme pisteitä.

STPS:ltä puuttui lauantaina paljon kokemusta, sillä Heinolan ottelusta olivat sivussa Marko Huttu, Juuso Kautonen sekä Teemu Pulkkinen. Antti Pulkkinen joutui puolestaan jättämään ottelun kesken toisella puoliajalla.

Niirasen mukaan sekään ei ollut syy joukkueen heikkoon peliesitykseen.

— Täysi pistepotti oli tänäänkin jaossa. Emme me niin paljon huonompia olleet, ettemme olisi voineet voittaa. Nyt pitää miettiä, mitä keksitään pelin parantamiseksi.

— Perustekemisen taso pitää saada paremmaksi. Huolimattomuutta on liikaa, Niiranen jatkaa.

Luetuimmat