Lihaskimput Tuunaansaaren luolan lavalle lokakuussa – Caveman Classic -kehonrakennuskilpailu on jo herättänyt kiinnostusta

Caveman Classicissa miehet kilpailevat kahdessa eri pituusluokassa ja naiset figuressa yhdessä avoimessa sarjassa.

PPS-Shop Caveman Classic

Ammattilaiskehonrakentaja Marie Silmäri on yksi Caveman Classic -tapahtuman tähtiesiintyjistä.
Ammattilaiskehonrakentaja Marie Silmäri on yksi Caveman Classic -tapahtuman tähtiesiintyjistä.

Juha Parkkinen

6586322.jpg

Savonlinnalainen ammattilaiskehonrakentaja Toni Kohonen sai kesäisellä uimareissulla idean kehonrakennuskilpailun järjestämisestä kotikaupungissaan.

– Kaverin [Antti Törn] kanssa tuumattiin, että eikö näitä kisoja voisi järjestää muuallakin kuin Helsingissä ja Etelä-Suomessa.

Idea tuntui sen verran hyvältä, että tuumasta ryhdyttiin toimeen.

Ensimmäinen ajatus oli pienimuotoisemman kisan järjestäminen Kulttuurikellarissa. Tila oli kuitenkin lokakuun 3. päivänä varattu, joten käyttöön otettiin suunnitelma B eli Olavinlinna.

– No se rupesi vähän paisumaan, Kohonen nauraa toiselle idealle.

Linnakaan ei tullut kysymykseen, sillä katsomot purettaisiin pois kahta viikkoa ennen tapahtumaa.

– Halusimme järjestää kilpailumme nimenomaan kyseisenä viikonloppuna, sillä se olisi kahden viikon kuluttua SM-kisoista. Kun koronan takia kisaajat eivät pääse ulkomaille, niin Savonlinnassa olisi hyvä paikka ottaa revanssi SM-kisoista, Kohonen perustelee ajankohtaa.

Kaksikko ei kuitenkaan luovuttanut, vaan paikka näillä leveysasteilla harvinaiselle tapahtumalle löytyi Punkaharjun Tuunaansaaresta Saimaan taideluolasta eli entisestä Retretin luolastosta.

– Varmaan tällainen kehonrakennustapahtuma on ensimmäinen laatuaan Savonlinnan seudulla. En ole kuullut, että vastaavaa olisi järjestetty lähimaillakaan. Luulen, että porukka löytää paikalle, vaikka ei Savonlinnan keskustassa ollakaan, Kohonen sanoo.

Caveman Classiciksi nimetty kilpailu on heti herättänyt kiinnostusta.

Kohosen mukaan järjestäjät olisivat tyytyväisiä jos mukaan saataisiin 30 kilpailijaa.

– Jo nyt kymmenen on ilmoittautunut. Mutkan kautta olen kuullut, että kilpailijat olisivat varanneet jo majoituksia, vaikka eivät ole vielä ilmoittautuneet kisaamaan.

Kohonen sanoo, että mukaan saattaa tulla yllätyksenä kilpailijoita SM-kisojen ulkopuolelta.

– Ilmoittautumisen viimeinen päivä on 6.9. ja kokemuksesta tiedän, että suurin osa ilmoittautumisista tulee parina viimeisenä päivänä.

Caveman Classicissa kilpaillaan kahdessa eri pituusluokassa ja naisten figuressa yhdessä avoimessa sarjassa. Tuomaristo tulee Kehonrakennusliitosta.

– Normaalisti kilpaillaan painoluokittain, mutta nyt saadaan tarkoituksellisesti sekoitettua SM-kisojen pakkaa.

Palkintorahaa on jaossa 2500 euroa. Kohosen mukaan kilpailijoiden osallistumismaksut menevät lyhentämättömänä palkintopottiin.

Luvassa on myös väliaikaohjelmaa ja tähtiesiintyjiä.

– Ammattilaiskehonrakentaja, Suomen kehonrakennusliiton Wonder Woman Marie Silmäri on toinen tähtiesiintyjä. Jos parempaa miestä ei saada paikalle, niin allekirjoittanut joutuu hyppäämään lavalle, Kohonen virnistää.

Tapahtuma on iltapainotteinen ja tämän vuoksi myös K-18. Illan juontaa Renne Korppila.

– Tarkoitus on viedä ilta läpi kunnon show-meiningillä. Teemme tätä myös tulevaisuutta ajatellen. Tapahtuman järjestäminen Olavinlinnassa kieltämättä kiehtoo, Kohonen sanoo.

Caveman Classic -kehonrakennuskilpailu Punkaharjun Tuunaansaaren luolastossa 3.10.

Kommentoidut