Top Teamin B-junnujen SM-esikarsinta päättyi rajuun pettymykseen — Pelit jatkuvat aluesarjassa

Avausottelussa Loviisan Toria vastaan kolmannen erän musta kaksi ja puoli -minuuttinen koitui savonlinnalaisten kohtaloksi.

Timo Seppäläinen

Eetu Ahokas teki yhden maalin Top Teamille Jyväskylässä pelatussa turnauksessa. Arkistokuva.
Eetu Ahokas teki yhden maalin Top Teamille Jyväskylässä pelatussa turnauksessa. Arkistokuva.

Rajuun pettymykseen päättyi Top Teamin B-poikien SM-esikarsinta lauantaina Jyväskylässä. Kaksi tappiota tiesi sitä, että tavoite päästä pelaamaan joko SM-sarjaa tai 1-divisioonaa kariutui ja kausi jatkuu Kaakkois-Suomen aluesarjassa.

— Aina ei mene niin kuin etukäteen suunnitellaan, sanoi Topin valmentaja Marko Hirn.

Karsinnan avauksessa Top Team kohtasi Loviisan Torin ja kahden erän jälkeen tilanne näytti savonlinnalaisittain hyvältä.

Avauserän 0—1-tappion Top Team käänsi 4—2-johtoasemaksi Eetu Niskalan, Samu Ikosen, Kaapo Niemelän ja Eetu Ahokkaan maaleilla.

Päätöserässä Torin tekemät kolme maalia kahdessa ja puolessa minuutissa koituivat Topin kohtaloksi. 

— Nöyryys unohtui ja tuli kaksi keskialueen menetystä, joista kaveri rankaisi ja peli oli tasan. Torin voittomaali oli hieno. Siinä meillä ei ollut jakoja.

Toisessa ottelussa Top Team olisi ehdottomasti tarvinnut voiton, jotta unelma jatkopeleistä olisi pysynyt elossa.

Torin maalein 7—3 kaatanut Happee/Urho oli kuitenkin liian kova kanto kaskessa, vaikka Top Team urheasti taistelikin. Avauserä oli maaliton ja toisessa molemmat värkkäsivät yhden täysosuman Joni Loikkasen vastattua keltamustien maalista.

— Tuloksellisesti tasaista, mutta maalivahti Santtu Tuovinen piti meitä siinä pystyssä, Hirn myönsi vastustajan paremmuuden.

Kolmannessa erässä isännät kuitenkin olivat tylyjä tehden neljä maalia ja vieden ottelun lopulta lukemin 1—5. Maaleista kaksi syntyi ylivoimalla.

Tuovinen urakoi Topin maalilla 34 torjuntaa, kun virkaveli selviytyi kamppailusta 17 torjunnalla.

— Pari päivää huilataan ja murehditaan murheet pois. Keskiviikkona pidetään palaveri ja asetetaan uudet tavoitteet. Ihan laadukas sarja aluesarjastakin on tulossa, Hirn valoi uskoa.

Uusimmat uutiset