Nyt saa tuulettaa — Terho Rautiainen ja Suivikas nappasivat PM-kultaa Maarianhaminassa!

Pohjoismaiden mestaruus on varmasti herkkua Rautiaiselle ja Suivikkaalle, joita isot voitot ovat kiertäneet. Taakse jäivät esimerkiksi ravikuningas Vitter sekä ennakkoon kovana pidetyt Tekno Jerken ja Månprinsen A.M.

Jaakko Avikainen

Suivikas ja Terho Rautiainen Kangasniemeltä nappasivat PM-kultaa.
Suivikas ja Terho Rautiainen Kangasniemeltä nappasivat PM-kultaa.

Terho Rautiaisen ori Suivikas ravasi itsensä Pohjoismaiden Mestariksi tänään Maarianhaminassa. Terho Rautiainen ja Suivikas toivat oi PM-tittelin Suomeen ensimmäisen kerran sitten vuoden 1999 ja Vieskerin.

Suuret voitot ovat kiertäneet kangasniemeläisen Rautiaisen valmentamaa ja ohjastamaa Suivikasta, mutta tänään voitto napsahti Maarianhaminasta. Matkana oli 2140 metrin ryhmäajo, ja Suivikkaan voitto irtosi ajalla 23,6.

—Voitto tuntuu todella hyvältä, koska ori ei ollut Kuninkuusraveissa ongelmien takia parhaimmillaan. Nyt Suivikas sai näyttää millainen hevonen se on, Rautiainen sanoo Hippoksen tiedotteen mukaan.

—Usein on ajettu johtavan rinnalta, mutta nyt oli takarivi ja selkäjuoksun vuoro. Loppusuoralla oli kyllä tiukkaa, mutta tunsin maalissa että ohi tultiin. Hieno fiilis, Rautiainen iloitsi voiton jälkeen.

Suivikkaan kanssa samalla ajalla maaliin tuli norjalainen Tekno Jerken, jota ohjasti Hannu Torvinen. Kolmas oli tuore ravikuningas Vitter ohjastajanaan Mika Forss ajalla 23,8.

Kilpailu oli äärimmäisen tiukkaa. Esimerkiksi yksi kilpailun ennakkosuosikeista, Gunnar Melanderin ohjastama Månprinsen A.M. oli kuudes häviten Suivikkaalle 0,4 sekuntia. Ruotsalainen suosikki kiersi kolmannella radalla,ja vaativan juoksun jälkeen sillä ei ollut enää mahdollisuuksia voittoon.

PM-voitosta Rautiainen ja Suivikas nappaavat tililleen 16 150 euroa palkintorahoja. Suivikasta voittajaksi veikanneilla oli myös onnekas päivä: voittajakerroin nimittäin oli Suivikkaalla yli 80.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.