Ruotsin tähdet olivat Leijonille liikaa – ”Murhaava oli kyllä ylivoima vastustajalla”

Ruotsi karkasi Suomelta toisen erän kahdella ylivoimamaalilla.

Ruotsin puolustaja Anton Strålman taklasi Suomen Mikko Rantasta välieräottelussa.

Ruotsin NHL-miehiä vilisevä tähtisikermä osoittautui liian kovaksi palaksi kiekkoleijonille MM-kisojen välieräottelussa.

Sinikeltaiset olivat kaukalossa omaa luokkaansa ja suistivat Suomen pronssiotteluun 4—1 (1—1, 2—0, 1—0) -voitolla.

Sunnuntaina pelattavassa pronssikamppailussa Leijonien vastustajaksi asettuu Venäjä, joka hävisi oman välieränsä Kanadalle maalein 4—2.

— Alku oli ihan hyvä, mutta toinen vaihtokierros ja ensimmäinen veto sisään, se pikkusen sekoitti meitä, myönsi Suomen päävalmentaja Lauri Marjamäki MTV3:n haastattelussa ottelun jälkeen.

— Ensimmäisen erän lopussa pääsimme hyvin peliin mukaan. Toisessa erässä vähän jäi kiekkoja matkalle ja otimme pari jäähyä, ja murhaava oli kyllä ylivoima vastustajalla, Marjamäki jatkoi.

Suomi sortui jäähyilyyn, mistä Ruotsi rankaisi toisessa erässä kahdella ylivoimamaalilla. Leijona-luotsin mukaan Ruotsin tasoista nippua vastaan olisi pitänyt pystyä pelaamaan ihan virheettömästi, jotta voitosta olisi voitu taistella.

— Kolmannessa erässä oli paikat kaventaa, mutta emme onnistuneet. Erikoistilanteet olivat isossa roolissa, ylivoima ja aloitukset, niitä hävisimme aika paljon.

Ruotsi otti ottelussa johdon nopeasti. Pelikello ehti tikittää ainoastaan vajaat kaksi minuuttia, kun puolustaja Alexander Edler lämäsi siniviivalta 1—0-maalin Nicklas Bäckströmin kaivaman 100—0-aloitusvoiton jälkeen. Kiekko painui sisään maalivahti Harri Säterin hanskapuolelta.

Suomen tasoitus seurasi kuitenkin nopeasti. Juhamatti Aaltonen alusti ja Joonas Kemppainen ampui 1—1-maalin kolme minuuttia myöhemmin.

Ruotsi meni uudelleen johtoon toisessa erässä ylivoimalla. Valtteri Filppula ehti istua kampitusjäähyään vain seitsemän sekuntia, kun puolustaja John Klingbergin laukaus viuhui ohi maskissa olleen Säterin.

Myös sinikeltaisten seuraava maali syntyi ylivoimalla. Tällä kertaa asialla oli hyökkääjä William Nylander, jolle osuma oli jo turnauksen seitsemäs. 4—1-loppulukemat sinetöi Joakim Nordström kolmannen erän puolivälin jälkeen.

Suomi kukisti Ruotsin vuoden 2011 MM-finaalissa, mutta sen jälkeen sinikeltaiset ovat olleet Leijonille ylitsepääsemätön seinä, kun joukkueet ovat kohdanneet arvokisojen pudotuspelivaiheessa, joka kerta välierissä.

Sotshin olympialaisissa Ruotsi pudotti Suomen loppuottelusta maalein 2—1, kevään 2013 MM-kisoissa lukemat Tukholman Globenissa olivat 3—0 ja nyt 4—1.

Teksti: Kalle Sipiläinen

Muokattu kello 7.59: Juttua päivitetty.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.