Lauantai toi Riennon yleisurheilijoille mitalien värisuoran Joensuusta

Riennolle menestystä lauantain SM-hallipäivästä.

Joni Jäntti

Lauri Tossavainen käveli toisen sisäratojen Suomen mestaruutensa Joensuussa.
Lauri Tossavainen käveli toisen sisäratojen Suomen mestaruutensa Joensuussa.

Savonlinnan Riennon yleisurheilijat voittivat kolme mitalia nuorten SM-hallien toisena kilpailupäivänä Joensuussa lauantaina.

Lauri Tossavainen käveli 19-vuotiaiden 5000 metrin ainoana osanottajana kultaa tuloksella 25.35,43. Tossavainen käveli viime kesänä vajaat 20 sekuntia lujempaa.

— Hieman on pettynyt fiilis, vaikka toki SM-kultaan olen tyytyväinen. Alle 25 minuutin vauhtia lähdin kävelemään, mutten saanut vauhtia pidettyä.

Tossavainen on harjoittelut nyt toista kautta Luulajassa ja talvi on sujunut hyvin.

Siitä kieli myös erinomainen 3000 metrin kävelytulos 14.05,97 Oulussa tammikuun lopulla.

— Siinä kisassa oli kuitenkin hyvä peesi, jossa kävellä. Nyt jouduin kävelemään yksin, Tossavainen huomautti.

Joni Jäntti

Henna Sallinen työnsi kuulan hopealle ja kukisti viime viikonlopun SM-nelosen.

Henna Sallinen otti sen, mitä oli otettavissa 22-vuotiaiden kuulasta. Kuopion Reippaan Eveliina Rouvali voitti hurjalla tuloksella 16,50 Sallisen työntäessä hopean kauden parhaallaan 13,55. Taakse jäi viime viikonlopun aikuisten SM-nelonen Helena Leveelahti, joka sai parhaallaan 13,12.

— Hyvät fiilikset on. Eipä tuosta paljoa parempaa olisi voinut saavuttaa, Sallinen myönsi.

Sallinen työnsi hallissa vain kolme kilpailua ja kaikki nousujohteisesti. Kyynärpää on vaivannut Sallista harjoituskaudella ja vasta vuodenvaihteen jälkeen on nainen päässyt harjoittelemaan suunnitellusti.

Myös uutta jalanvaihtotekniikkaa on pyritty ajamaan sisään. Lauantaina Sallinen työnsi vielä vanhalla tekniikalla.

— Voimatasoissa on oltu perässä, mutta nyt kevään aikana olisi tarkoitus saada ne nousuun. Aloitin ensihoitajan opinnot Lappeenrannassa vuodenvaihteessa ja Osmo Hulkkosen kanssa ollaan kerran viikossa työnnetty Joutsenossa. Äidin (valmentaja Heli Sallinen) kanssa ollaan nähty viikonloppuisin, Sallinen taustoitti.

Joni Jäntti

Roosa Rissanen hyödynsi elämänsä tilaisuuden ja nappasi uransa ensimmäisen SM-mitalin seipäässä.

Roosa Rissanen lukeutui lauantain yllätysmitalisteihin. Rissaselle aukesi mitalimahdollisuus, kun 19-vuotiaiden seipäässä hyppääjäkaarti typistyi vain kolmeen.

Rissanen selvitti aloituskorkeutensa 2,74, muttei päässyt yli seuraavasta korkeudestaan 2,89. Tulos riitti kuitenkin SM-pronssiin. Mitali on Rissasen uran ensimmäinen.

— Tunnelmat ovat kaksijakoiset. Tuloshan ei ole hyvä, että tavallaan olen pettynyt, mutta tavallaan iloinen. Eihän se minun vika ole, ettei hyppääjiä ollut paikalla enempää. Eipä noita kaikilla SM-mitaleita kuitenkaan ole, Rissanen muistutti.

Muitakin lähellä mitalia

Usea muukin rientolainen oli mitalin tuntumassa. Niina Karttunen juoksi 17-vuotiaiden 60 metrillä ennätyksensä 7,78 jääden pronssista 0,04 sekuntia ja voitostakin vain sekunnin kymmenyksen.

Karttuselle nelossija oli viides peräkkäinen SM-kisoissa. Viime kaudella Karttunen oli kaikissa neljässä SM-startissaan neljäs.

Arttu Härkönen taipui tasaisessa 17-vuotiaiden kuulan pronssitaistossa viidenneksi. Härkönen työnsi parhaallaan 14,30, joka jäi kolmossijasta 22 senttiä.

Viides oli myös Rasmus Hiltunen, joka venytti 19-vuotiaiden pituudessa 6,64. Eroa mitalisijoihin jäi 35 senttiä.

Riikka Pitkänen loikki halliennätyksensä 11,86 19-vuotiaiden kolmiloikassa. Toisen kierroksen yliastutulla hypyllä Pitkänen olisi voinut kiilata jopa kilpailun pronssille. Pitkänen oli lopulta seitsemäs.

Parikkalan Urheilijoiden Tiia Neuvonen hyppäsi ensimmäistä kertaa 12 metriä, varmuuden vuoksi kahdesti tasalukemat 12,00 ollen kilpailun kuudes.

Riennon Miska Käyhkö ponnisti 17-vuotiaiden pituudessa ensimmäisen kuusimetrisensä. Käyhkö jäi kahdeksannen kanssa tasatuloksella 6,08 ensimmäisenä jatkokierrosten ulkopuolelle, kun toiseksi paras tulos oli vain kuusi senttiä heikompi kuin kahdeksanneksi päätyneellä.

Mouctar Diallo juoksi ennätyksensä sekä 22-vuotiaiden 400 että 60 metrillä. 400 metrillä aika 52,83 toi kahdeksannen ja 60 metrillä lukemat 7,34 kymmenennen sijan.

Sulkavan Urheilijoiden Konsta Hämäläinen keskeytti 22-vuotiaiden 1500 metrillä.

Mette Ukkonen oli perjantaina käydyssä 22-vuotiaiden pituuskisassa kymmenes tuloksella 5,11.

Elina Rönkkö juoksi 19-vuotiaiden 60 metrin alkuerissä sadasosan päähän ennätyksestään. Aika 8,09 riitti sijaan 16. 12 parhaan välieriin vaadittiin tulos 7,94.

Luetuimmat