Kulennoisten Pallon sarja-avaus on peruttu — Talvisalon Kesämaa-areena ei ole pelattavassa kunnossa

Vastustajan leirissä ihmeteltiin, eikö Savonlinnasta löydy lumiauraa kenttää puhdistamaan. Kouvolassa kaupunki kuulemma olisi ajanut vastaavassa tilanteessa lumet pois kentältä.

Jarmo Pesonen

Talvisalon Kesämaa-areena uinui lauantaiaamuna lumivaipan alla.
Talvisalon Kesämaa-areena uinui lauantaiaamuna lumivaipan alla.

Aamuyhdeksältä Talvisalon Kesämaa-areenalla lämpötila oli nippanappa plussan puolella ja aurinkokin pilkisteli varovasti pilviverhon takaa. Tuuli oli kohtuullisen navakka ja jalkapallokenttä lepäsi muutaman sentin paksuisen lumivaipan alla.

Kulennoisten Pallon ja Valkealan Kajon oli määrä avata Talvisalossa jalkapallokautensa kuuden tunnin päästä iltapäiväkolmelta, mutta Nelosen ottelun erotuomariksi määrätty Atte Korhonen teki päätöksen, että ottelu siirretään.

Korhosen peruste ottelun perumiselle oli yksinkertainen: kenttä ei ole pelattavassa kunnossa.

— Lumi kentältä olisi hyvässä lykyssä saattanut päivän aikana sulaa, mutta emme halunneet ottaa riskiä ja ajattaa vastustajaa Kouvolasta Savonlinnaan. Piiristäkin opastivat käyttämään maalaisjärkeä ratkaisun suhteen ja muistuttivat, että turhia riskejä ei pidä ottaa, KuPin joukkueenjohtaja Petri Purhonen sanoi.

Purhonen sanoi kouvolalaisten kyselleen eikö Savonlinnasta löydy lumiauraa kenttää puhdistamaan. Heillä kaupunki olisi kuulemma ajanut lumet pois kentältä vastaavassa tilanteessa.

— Kaupungilta saimme perjantaina tiedon, että kenttää ei aurata, Purhonen sanoi.

Lauantai-aamuna Kesämaa-areenalla olisi pitänyt pelata myös Juniori-STPS:n järjestämä turnaus, mutta sekin jouduttiin perumaan.

KuPin ja Kajon ottelulle etsitään uusi ajankohta.

— Se ei olekaan ihan helppo homma, kun sen pitää osua viikonlopulle. Mutta eiköhän kesältä joku vapaa viikonlopu löytyne.

KuPin kotiavaus siirtyi toukokuun lopulle. 25.5. se kohtaa Inkeroisten Purhan.

— Toivottavasti silloin päästään kotikentälle Kulennoisten nurmelle, Purhonen sanoi. 

Ensi torstaina KuP avaa kautensa Mikkelissä Otavan Viestin vieraana.