Syyskuun lopulla Tanhuvaarassa juostaan, kiivetään ja hypitään kilpaa esteradalla — "Täällä pihapiiri ja maasto ovat sopivat juuri tällaiseen"

Savonlinnan Hyvinvointimessujen yhteydessä järjestetään ensimmäistä kertaa Activity Run -juoksutapahtuma.

Soila Puurtinen

Tanhuvaaran opiskelijat pääsivät testaamaan Activity Run -juoksutapahtuman viimeistä estettä. He osallistuvat tapahtuman järjestelyihin osana luonto- ja elämysliikunnan kurssia.
Tanhuvaaran opiskelijat pääsivät testaamaan Activity Run -juoksutapahtuman viimeistä estettä. He osallistuvat tapahtuman järjestelyihin osana luonto- ja elämysliikunnan kurssia.

Syyskuun viimeisenä viikonloppuna Tanhuvaarassa järjestettävien Savonlinnan Hyvinvointimessujen yhteydessä järjestetään ensimmäistä kertaa Activity Run -este- ja hidastejuoksutapahtuma.

Idea juoksutapahtuman järjestämiseen syntyi viime vuoden messujen jälkeen käydyssä palaverissa, jossa tahdottiin kehittää messuille uutta tapahtumaa.

Urheiluopiston ja Savonlinnan Seudun Kolomosen tapahtumaan pyydettiin apua ActivityMakerilta.

— Minulta kysyttiin, että olisiko jotain ideaa juoksutapahtumasta, ja tuurilla minulla oli ajatuksena, että joku sellainen pitäisi joskus järjestää. Kun kuulin, että paikkana toimisi vielä Tanhuvaara, innostuin lisää. Täällä pihapiiri ja maasto ovat sopivat juuri tällaiseen, Activity Makerin Jari Naukkarinen kertoo.

Juoksutapahtumassa on lähtöjä messujen molempina päivinä. Perjantaina 27. syyskuuta rata on avoinna koululaisille sekä yrityksille, kun taas lauantaina 28. päivä sinne pääsevät kaikki halukkaat. Tapahtumaan voi osallistua niin yksilönä, pareina tai joukkueina. Joukkueessa saa olla enintään viisi osallistujaa.

Tapahtumaan ei ole ikärajaa.

— Jokaiselle esteelle tehdään vaihtoehtoinen reitti. Näin myös perheet voivat osallistua, kun nuorimmat voivat kiertää esteen, mikäli eivät uskalla ylittää sitä. Vaihtoehtoinen reitti on tosin aina hitaampi kiertää kuin itse este, Naukkarinen selventää.

Noin kolmen kilometrin mittaiselle radalle tulee kymmenkunta estettä. Luvassa on muun muassa vesistön ylitystä, rengasesteitä sekä vesiliukumäki. Esteiden tarkkaa määrää ei ole vielä tiedossa, koska tarkoitus on kerätä sponsoroituja esteitä yrityksiltä.

Nyt ensimmäistä kertaa järjestettävästä juoksutapahtumasta on tarkoitus tehdä jokavuotinen.

— Lähdetään hallitusti liikkeelle, ja järjestetään kaikki mahdollisimman hyvin. Tehdään sitten isompia ja pahempia esteitä seuraavilla kerroilla, mikäli nämä ovat liian helppoja, Naukkarinen jatkaa.

Activity Run -este- ja hidastejuoksutapahtuma Tanhuvaaran urheiluopistolla 27.—28. syyskuuta. Hinta ennakkoon 30 euroa/hlö, paikan päällä 35 euroa/hlö. Lisätiedot ja ilmoittautumiset: Activity Maker (Olavinkatu 44, p. 044 978 2127) tai activitymaker@gmail.com.

Kommentoidut