SaPKossa piipahtanut huippulupaus Jokipoikien maalille — Joensuulaiset HIFK:n yhteistyöseuraksi

Viime kaudella SaPKossa lainalla ollut maalivahti Niilo Halonen pelaa ensi kaudella lähtökohtaisesti Joensuussa.

Miikka Jääskeläinen

IFK:n huippulupaus Niilo Halonen pelasi viime kaudella viisi ottelua myös SaPKon maalilla.
IFK:n huippulupaus Niilo Halonen pelasi viime kaudella viisi ottelua myös SaPKon maalilla.

Jokipojat ja Helsingin IFK ovat solmineet seurayhteistyösopimuksen.
Seurat tiedottavat, että yhteistyössä keskitytään pelaajien pitkäjänteiseen kehittämiseen lyhyiden pelikomennusten sijaan.

Ensimmäisinä yhteistyösopimuksina julkaistiin HIFK:n maalivahti Niilo Halonen sekä hyökkääjä Janne Hämäläinen, jotka pelaavat ensi kauden lähtökohtaisesti Jokipojissa.

19-vuotias Halonen pelasi viime kaudella viisi ottelua lainasopimuksella SaPKossa.

Jokipoikien taustayhtiön Mehtimäki Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jarkko Immonen kertoo, että seura on käynyt keskusteluja liigaseurojen kanssa aiemminkin.

— Yhteistyö olisi näissä tapauksissa ollut enemmän tai vähemmän farmityyppistä, mikä ei kuulu seuramme toimintakulttuuriin. Kun HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen otti talvella yhteyttä, yhteinen sävel löytyi oikeastaan heti, Immonen kertoo tiedotteessa.

Seurat kertovat, että yhteistyön keskiössä ovat pelaajat, jotka lähtökohtaisesti pelaavat koko kauden Jokipojissa. Lisäksi yhteistyösopimukseen kuuluu, että HIFK tarjoaa ensisijaisesti nimenomaan Jokipojille niitä pelaajia, jotka pelituntumaa tarvitsevat.

Jokipojat ratkaisee tilanteen mukaan, ottaako se kyseisen pelaajan rosteriinsa.

— Tämä asia oli oikeastaan koko sopimuksen kulmakivi. Tottakai on selvää, että HIFK:n pelaajat joutuvat lunastamaan paikkansa kokoonpanossamme. Mestis on kova sarja, ja töitä pelipaikan eteen pitää täälläkin tehdä, Immonen pohtii.