Savonlinnan Hiihtoseuran viestikolmikon mitalitavoite vaihtui seitsemänteen sijaan

Suur-Savon hiihdolla vaisu viestipäivä Hopeasommassa. Mukana oli vain kaksi Savonlinnan Hiihtoseuran tyttöjoukkuetta.

Sakari Kekki

Helmiina Lantta, Vilma Pylkkänen ja Eevi-Inkeri Tossavainen muodostivat Savonlinnan Hiihtoseuran viestikolmikon 16-vuotiaiden sarjassa.
Helmiina Lantta, Vilma Pylkkänen ja Eevi-Inkeri Tossavainen muodostivat Savonlinnan Hiihtoseuran viestikolmikon 16-vuotiaiden sarjassa.

Hopeasomman loppukilpailut huipentuivat sunnuntaina Hollolassa viesteihin. Suur-Savon piirin osalta päivä jäi vaisuksi. Mukana oli vain kaksi Savonlinnan Hiihtoseuran tyttöjoukkuetta.

3 x 3 kilometrin viestissä SHS oli N16-sarjassa seitsemäs ja N14-sarjassa 30:s. Kaikki osuudet hiihdettiin perinteisellä tyylillä.

SHS lähti tavoittelemaan mitalia N16-sarjassa, mutta tänä vuonna jahti ei onnistunut.

Helmiina Lantta hiihti aloitusosuudelta vaihtoon kymmenentenä 36 sekuntia kärjen jälkeen.

— Lähti ihan hyvin, mutta sitten oli välillä tosi vaikeata ja aloin jäädä. Lopussa sain vielä vähän kiinni, mutta matka loppui kesken. Olen sairastellut aika paljon ja koko viikonloppu sujui osaltani alavireisesti, Lantta sanoi.

Vilma Pylkkäsen toisen osuuden jälkeen SHS oli vaihdossa 11:s. Ero kärkeen oli 1.10 minuuttia.

— Paljon tyttöjä oli edellä. Lähdin vain tekemään omaa hiihtoani, enkä mitään älytöntä kyytiä ottamaan porukkaa kiinni. Sen tein, mihin rahkeet riitti, Pylkkänen totesi.

Kaikki, jotka olivat näköetäisyydellä ehdin kuitenkin ohittaa. Aika hyvin jalka vielä toimi, vaikka oli jo kolmas kova kisapäivä. — Eevi-Inkeri Tossavainen

Ankkuri Eevi-Inkeri Tossavainen lähti hyvällä tahdilla nostamaan sijoitusta.

— Vaikka mitalit olivat menneet, piti yrittää täysillä. Tiesin, ettei kolmosen matkalla paljon ehdi tehdä. Kaikki, jotka olivat näköetäisyydellä ehdin kuitenkin ohittaa. Aika hyvin jalka vielä toimi, vaikka oli jo kolmas kova kisapäivä.

— Joukkeena teimme parhaamme ja se toi tällä kertaa seitsemännen sijan. Kahden viikon päästä osallistumme Haapajärvellä 18-vuotisten SM-viestiin. Siellä on kaksi osuutta vapaalla, mikä sopii Helmiinalle ja Vilmalle paremmin, 1.15 minuuttia voittajan jälkeen maaliin tullut Tossavainen kertoi.

N14-sarjassa SHS:n aloittaja Ella-Sofia Kaiponen oli vaihdossa 19:s. Elsa Karikko vaihtoi toiselta osuudelta 34:ntenä, josta Lotta Kairikko nosti sijoituksen 30:nneksi.

Sakari Kekki

Vilma Pylkkänen lähetti Eevi-Inkeri Tossavaisen vauhdilla ankkuriosuudelle.

Suur-Savon piiripäällikkö Netta Tuhkanen oli iloinen, että SHS sai joukkueen molempiin tyttöjen sarjoihin.

— Tosi kiva, että myös nuoremmat tytöt pääsivät mukaan. Tietysti 16-sarjassa lähdettiin mitalia hakemaan, mutta sitä ei nyt tullut. Vuodet ovat erilaisia, mutta hienosti kaikki tytöt hiihtivät.

— Viikonlopun osalta perjantain kaksoisvoitto oli huippua. Samoin Arttu Turtiaisen pronssi lauantaina oli upea suoritus. Lisäksi lauantaina saimme piirin kahdeksan pistesijaa, Tuhkanen iloitsi.

Mikkelin osalta Tuhkanen ihmetteli joukkueiden puuttumista.

— Mikkelin Hiihtäjät olisi saanut poikiin joukkueen yhdistämällä 14- ja 16-vuotisten sarjalaiset. Jostain syystä siellä nähtiin, ettei kannata osallistua. Minusta kannattaisi aina miettiä, saisiko joukkueita kasaan.

— Nuoret tykkäävät viesteistä ja viestit ovat vuoden kohokohtia. Viestissä mitä vain voi sattua. Siellä voi saada hurmion päälle ja tehdä elämänsä hiihdon. Viestitunnelma on aina ainutlaatuista ja yhteishenkeä nostattavaa, Tuhkanen sanoi.