Lukija kysyy: Missä viipyvät Tanhuvaaran luonnonlumen ladut?

Tanhuvaaran kiinteistöpäällikkö Jouko Laamanen kertoo, että lunta on edelleen liian vähän perinteisen ladun tekoon.

Soila Puurtinen

Tanhuvaaran ensilumenlatu avattiin marraskuussa, mutta luonnonlumille ei latuja ole pystytty vielä tekemään heikon lumitilanteen vuoksi.
Tanhuvaaran ensilumenlatu avattiin marraskuussa, mutta luonnonlumille ei latuja ole pystytty vielä tekemään heikon lumitilanteen vuoksi.

Itä-Savon lukija ihmettelee, miksi Tanhuvaaran urheiluopiston luonnonlumen latuja ole vielä avattu, vaikka maa on Savonlinnassakin valkoisena lumesta.

Tanhuvaaran kiinteistöpäällikkö Jouko Laamanen kertoo, että tästä huolimatta lunta on edelleen liian vähän perinteisen ladun tekoon.

– Tilanne on meillä sama kuin muuallakin, eli emme ole päässeet ajamaan latuja latukoneella, jossa olisi jyrsin perässä, koska lumitilanne on edelleen heikko, hän toteaa.

Latupohjia on jo tehty, ja 1,4 ja 2,7 kilometrin reiteillä pääsee hiihtämään vapaalla tyylillä. Viiden kilometrin lenkille pohjaa ei ole vielä voitu tehdä, sillä siellä on syksyn aikana tehty metsätöitä.

Laamanen on kuitenkin toiveikas, että loppuviikon aikana lunta kertyisi lisää siinä määrin, että jo ensi viikolla voitaisiin ladut tehdä.

– Toiveissa olisi, että nyt tulisi 5–10 senttiä lisää lunta pintaan, ja ensi viikolla pääsisi ajamaan latuja.

Pidempiä 9 ja 13 kilometrin latuja Tanhuvaarassa ei ole ollut enää vuoteen.

– Ne olivat niin vähällä käytöllä, ettei sopimuksia maanomistajien kanssa enää jatkettu, Laamanen kertoo.

Perinteistä Tanhuvaarassa voi hiihtää 1,7 kilometrin ensilumenladulla.